Stretli ste sa niekedy s týmto problémom?

Nehovorí sa o tom až tak často, no všetci vieme, že je to pravda. Atraktívni ľudia môžu mať veľakrát problém nájsť si partnera na dlhodobý vzťah. Prečo je to tak? Prezradí vám to týchto 7 dôvodov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Majú až priveľa možností

Možno vám to príde ako hlúpe prirovnanie, ale je to skutočne tak. Je to totiž ako napríklad s jedlom v reštaurácii. Čím viac jedál v jedálnom lístku vidíte, tým ste nerozhodnejší. Rovnako je to aj vo vzťahoch, čo potvrdzuje aj sociálna psychologička Christine Ma-Kellams: “Ak máte pri výbere partnera príliš veľa možností, môže sa stať, že si buď nevyberiete ani jednu, alebo si vyberiete tú nesprávnu.”

Atraktivita dokáže mnohých ľudí “odplašiť”

Je to paradox, no všetci vieme, že je to skutočne tak. Ak si o sebe nejaká žena myslí, že vyzerá len “priemerne”, pravdepodobne nenájde odvahu osloviť vychýreného krásavca. Rovnako to platí aj naopak, ak sa muž nepovažuje za hotového playboya, len zriedkakedy osloví naozaj krásnu ženu – aj keď by to pre ňu mohol byť ten pravý.

unsplash.com

Druhí ich súdia na základe ich vzhľadu

Žiaľ, žijeme v spoločnosti, ktorá súdi všetko a každého. Paradoxne, fyzická krása môže byť vo viacerých prípadoch skôr prekážkou. Na základe nej vás ľudia veľakrát budú považovať za povrchných či dokonca za hlúpych, aj keď to môže byť od pravdy na míle ďaleko.

Pre osoby opačného pohlavia sú len záležitosťou na jednu noc

Áno, nájdu sa aj takí (a je ich naozaj veľa), ktorí sa chcú takýmto “dobre vyzerajúcim úlovkom” len pochváliť svojim priateľom. Preto neváhajú svoju obeť “namotať” a po tom, ako dosiahnu to jediné, o čo mali záujem, na ňu zabudnúť.

pexels.com

Ľudia si často myslia, že sexuálnych partnerov striedajú ako ponožky

Naša spoločnosť si myslí, že ak niekto vyzerá dobre, zákonite to musí byť dôkaz jeho častého striedania sexuálnych partnerov. Buďme však k sebe úprimní – povoľnosť ani zďaleka nie je vecou vzhľadu. Podobné reči veľakrát vznikajú len zo závisti, no napriek tomu môžu vážne poškodiť dobré meno osoby, ktorá je naozaj atraktívna.

Pozri aj: Týchto 20 milých ilustrácií ukazuje každodenné radosti i starosti naozaj nevšedným spôsobom

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov