Trúfnete si na všetky?

Horory rozdeľujú ľudí v podstate na 2 skupiny. Jedna ich miluje, druhá ich nenávidí. Do ktorej skupiny patríte my? Ak do tej prvej (tak ako my), určite vás poteší 10 tipov na tieto netradičné horory. Každý z nich má totiž len pár minút, no to dokonale postačuje na to, aby vás vydesili na smrť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

A čo je skvelé, všetky si môžete zdarma pozrieť aj online. Tak ktorý bude prvý?

#1 The Smiling Man

Je veľmi pravdepodobné, že po zhliadnutí tohto 7-minútového horou už nikdy osamote (a ani nijak inak) nepôjdete na nočnú prechádzku po prázdnom dome či byte…

#2 The Maiden

V tomto prekvapivo pôsobivom 8-minútovom horore uvidíte, že dom, ktorý bezohľadný realitný agent predáva, nie je až taký prázdny, ako vyzerá… Ráčte doň vstúpiť.

#3 Intruders

Tento 9-minútový snímok zožal viacero ocenení – mimo iných napríklad na Toronto Film Festival, v Cannes, či na Screamfeste. Uvidíte v ňom, ako začnú tajomné entity napádať každodenný život nič netušiacich obyvateľov…

#4 Alexia

Alexia je mrazivo dobrý príbeh, ktorý taktiež žal ocenenia ako na bežiacom páse. Nieto divu, je naozaj skvelý. Hovorí o príbehu Franca, ktorého ex-priateľka Alexia spáchala samovraždu. On však jej prítomnosť stále cíti – a to prostredníctvom jej profilu na Facebooku. Keď ho jeho súčasná priateľka donúti, aby si už konečne Alexiu z priateľov vymazal, začnú sa diať zvláštne veci…

#5 Cop Cam

Tento horor má len 2 minúty, no ani to mu na jeho hrôze vôbec neuberá. Nasnímaný je ako keby policajnou kamerou – presnejšie kamerou policajta, ktorý obdržal hlásenie o pohybe zvláštnych ľudí v opustenom dome…

#6 Mama

„Mama je späť.“ Aká krásna veta na prebudenie, povedali by ste si… Problém je však v tom, že mama je už mŕtva. Tento krátkometrážny horor ľudí zaujal natoľko, že na jeho námet bol v roku 2013 nakrútený aj rovnomenný celovečerný film Mama.

#7 Charlie

Ide o najdlhší horor na tomto zozname, no aj tak má len niečo cez 16 minút. Tvorcovia priznávajú, že náklady na jeho tvorbu boli približne 10 EUR, čo je len dôkazom toho, že kvalita filmu nie je závislá len od jeho rozpočtu. V každom prípade, po jeho zhliadnutí si možno veľmi dobre premyslíte, či ten mail, ktorý vám sľubuje 15 rokov nešťastia, ak ho neprepošlete 15 ľuďom, naozaj hodíte do koša… Charlie vás totiž vidí.

#8 I Heard It Too

Noc, tma, prázdny dom a podivné kreatúry, ktoré na smrť vystrašia malé dievčatko i jeho matku. Nie príliš originálny dej, no zato skvelé spracovanie, ktoré tomuto krátkometrážnemu snímku prinieslo zopár ocenení.

#9 Bedfellows

Predstavte si, že sa v noci prebudíte vedľa svojho manžela. V tom vám zazvoní telefón a volá vám… váš manžel. Hovorí, že bude meškať. Niečo tu nesedí, však? Pozrite si tento skvelý horor a presvedčte sa sami. Zaberie vám to len 2 a pol minúty.

#10 Lights Out

O tomto snímku ste už možno počuli. Zožal viac ocenení, než niektoré hollywoodske celovečerné filmy s miliónovými rozpočtami. Názov vám je možno známy už len preto, že práve na základe tohto krátkometrážneho filmu sa do kín nie tak dávno dostal rovnomenný film. Pozretie tohto hororu vám takisto zaberie len niečo cez 2 a pol minúty, no to, čo uvidíte na jeho konci, rozhodne stojí zato.

Pozri aj: Toto je 13 hororov, ktoré boli nakrútené podľa skutočných udalostí. Dokážete si ich teraz pozrieť ešte raz?

the-line-up
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov