Photo by Amir SeilSepour from Pexels

Zažili ste už niekedy toxický vzťah?

Ak áno, viete, že ide o vzťahy, ktoré človeka poznačia na celý život. Na druhej strane ale ide o skúsenosť, ktorá vám dá do života veľa a navždy zmení vaše celkové vnímanie všetkého, čo príde potom. Už sa viac nenecháte ničiť či ponižovať, vaše ďalšie spojenie bude preto tým najlepším.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10+ dôvodov, prečo ten najlepší vzťah zažijete s človekom, ktorý vyšiel z toxického. Popísal ich portál Thought Catalog.

#1 Váš vzťah si bude vážiť viac ako čokoľvek iné. Takáto osoba už totiž vie, aké ťažké je nájsť niekoho, kto si vás bude vážiť a bude schopný a ochotný prejaviť vám svoju lásku. 

#2 O váš vzťah sa bude neustále starať a nebude ho zanedbávať. Takáto osoba totiž vie, že ak má niečo fungovať, treba sa o to starať. 

#3 Slová ako “ďakujem” či “prosím” sú pre takúto osobu samozrejmosťou. Vie totiž, aké náročné je byť vo vzťahu s osobou, ktorá tieto slová používať nedokáže (alebo nechce). 

#4 Nikdy vám nebude klamať. Človek, ktorý bol v toxickom vzťahu, bol totiž klamaný veľakrát a vie, akú bolesť to spôsobuje. Nikdy vám nebude chcieť spôsobiť rovnakú. 

Photo by Clement percheron from Pexels

#5 S človekom, ktorý bol v toxickom vzťahu, sa môžete kedykoľvek o čomkoľvek porozprávať. Vie totiž, že konverzácia je v každom vzťahu kľúčová. 

#6 Nikdy vás nebude súdiť za vašu minulosť. Nech ste sa už dopustili čohokoľvek, títo ľudia vedia, že negatívna skúsenosť z minulosti vás poučí, ale nedefinuje, kým ste. 

#7 Vždy vás bude rešpektovať. Vie totiž, aké ubíjajúce je, keď sa k vám osoba, ktorú milujete, správa s disrešpektom. 

#8 Stále vám dá vo vzťahu viac ako očakávate. Ak niekto vyšiel z toxického vzťahu, spraví všetko preto, aby bol jeho nasledujúci vzťah tým posledným. 

#9 Človek, ktorý bol v toxickom vzťahu už pozná svoju hodnotu. Viac so sebou nenechá zametať a vidno to aj v uprataných vzťahoch v jeho živote.  

#10 Bude vás milovať láskou, akú ste ešte od niekoho nedostali. A čím viac jej dostane od vás, tým viac vám jej dá sám. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov