Foto: ScienceSpo

Od doby, čo je Twitter pod taktovkou kontroverzného boháča, sa vo firme množia bizarné prípady.

Elon Musk odkúpením Twitteru a následnými krokmi už neraz rozpútal vlnu doslova bizarných výmen názorov. Toto portfólio si obohatil aj v týchto dňoch, kedy priamo cez Twitter prepustil zdravotne postihnutého zamestnanca, z ktorého si navyše neskôr ešte aj uťahoval. O udalosti informuje portál Unilad.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nevedel, či je prepustený

Jeden zo zamestnancov, Haraldur Thorleifsson trpiaci zdravotným postihnutím, sa približne 9 dní nevedel dostať do svojho firemného počítača. Okrem neho mal byť prístup zamietnutý aj ďalším približne 200 zamestnancom, tak sa Haraldur obrátil na personálne oddelenie spoločnosti. Vedúci HR mu, bohužiaľ, nevedel dať jasnú odpoveď a Thorleifsson potom kontaktoval priamo Elona Muska. Odpovede sa však nedočkal ani od neho a situáciu sa tak rozhodol riešiť cez Twitter.

Sila Twitteru sa opäť ukázala v plnej paráde a tweet od zamestnanca sa dostal až k Elonovi. Ten Haraldurovi odpovedal a opýtal sa ho, akú prácu v Twitteri vlastne vykonával. Na to, aby predmet svojej práce prezradil, potreboval Islanďan povolenie od právnikov z Twitteru, čo mu Elon retweetom hneď „doručil“. Haraldur tak napísal niekoľko bodov svojej činnosti – podľa väčšiny popísaných aktivít sa snažil zlepšiť dizajnovú stránku projektu a chcel Twitter viac zamerať na mladších používateľov.

Nemôže ho vyhodiť, keď nikdy skutočne nepracoval

Šéf Twitteru reagoval pohotovo a opísané činnosti zmietol zo stola s tým, že v skutočnosti sa nič z toho nedialo. Ďalej písal o tom, že nemôže vyhodiť niekoho, kto nikdy skutočne nepracoval. Okrem toho Musk uviedol, že muž používa svoje zdravotné postihnutie len ako zámienku, prečo nevykonával toľko práce, no zároveň ironicky podotkol, že medzitým tweetoval ako o život. Voči Haraldurovi nechová podľa vlastných slov žiadny rešpekt.

Thorleifsson trpí svalovou dystrofiou a bráni sa, že ochorenie mu skutočne neumožňuje vykonávať ani základné manuálne aktivity, ako písať na klávesnici, či používať myš. Po hodine totiž dostáva do rúk silné kŕče. Pri predošlom manažmente sociálnej siete ale údajne žiadne problémy s nadriadenými nemal, pretože jeho úlohou mala byť strategická pomoc pre tímy, usmerňovanie ich a napredovanie.

Musk celú kauzu uzavrel tak, že Islanďan situáciu okolo jeho vyhadzovu úmyselne preniesol do verejného priestoru s cieľom vyťažiť od Twitteru mastné odškodné. Thorleifsson je pritom podľa neho sám dosť bohatý človek.

Uložiť článok

Najnovšie články