Foto: TASR - Lukáš Grinaj

S testovaním na hraniciach sa začne od pondelka.

Prvý testovací víkend sa blíži, no zmena nastane aj na hraniciach. Bez testovania na priechodoch by slovenský projekt nemal význam.

Článok pokračuje pod videom ↓

Po ukončenom testovaní počas nadchádzajúceho víkendu sa od pondelka zmení aj režim na hraniciach. Oznámil to minister obrany Jaroslav Naď pred rokovaním vlády. Testovať sa bude antigénovými testami a bude sa týkať všetkých ľudí, ktorí prichádzajú na Slovensko. Pre pendlerov ( ľudí, čo kvôli práci často prechádzajú cez hranice a napríklad aj pre kamionistov) bude stačiť, ak test absolvujú raz za dva týždne. Pri vstupe do krajiny sa môžu ľudia preukázať aj iným testom.

Podľa šéfa rezortu vnútra je otázne, ako bude prebiehať testovanie na hraniciach. „To nie je len taká jednoduchá vec, že zo dňa na deň sa to stane a začnú tam testovať. Toto ešte ostáva ako otvorená otázka a budeme o nej hovoriť aj dnes na pandemickej komisii aj zajtra na Ústrednom krízovom štábe,“ povedal Mikulec. Dodal, že v hre je stále aj prípadné zatvorenie hraníc.

Testovanie sa uskutoční v dňoch od 30. októbra do 1. novembra 2020 a v dňoch od 6. až 8. novembra 2020. Viac informácií o plošnom testovaní sa dočítate v našom článku.

Uložiť článok

Najnovšie články