Už keď bola Minnie malá, vyslúžila si prezývku Minnie Vtáčie dievča.

Minnie Woolseyová sa narodila v roku 1980 v Georgii. O jej živote sa vie toho len veľmi málo, takmer vôbec nič. Už od narodenia trpela ochorením, o ktorom koluje množstvo dohadov, no pravdepodobne išlo o tzv. Virchow – Seckel syndróm. Práve vďaka nemu si vyslúžila prezývku Vtáčie dievča.

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď bola Minnie malá, ľudia ju objavili v ústave pre slabomyseľných a rozhodli sa, že z jej výzoru budú ťažiť v cirkuse. Ochorenie totiž spôsobilo, že bola menšieho vzrastu, mala nos pripomínajúci zobák, malú čeľusť, veľké oči a uši a ani mentálne na tom nebola práve najlepšie. Okrem toho vôbec nemala vlasy, zuby a mala zlý zrak, niektoré zdroje dokonca tvrdia, že bola celkom slepá.

Keď sa dostala do cirkusu, navliekli ju do vtáčieho kostýmu a pred publikom vystupovala ako Minnie Ha Ha. Aj keď bola spočiatku hanblivá a nesvoja, čoskoro si na publikum zvykla a mala rada pozornosť, ktorú jej ľudia venovali. Pred publikom tancovala, natriasala sa a hovorila nezrozumiteľnou rečou, čo ľudí náramne bavilo.

Minnie ľudí očarila natoľko, že si v roku 1932 dokonca zahrala aj vo filme s názvom Freaks. Vystupovala v ňom v úlohe Koo – Koo Vtáčieho dievčaťa. Aj vďaka nej si film získal obrovskú publicitu a pozornosť. V ňom bola navlečená do opereného kostýmu, na hlave mala malý klobúčik, na nohách obuté topánky, ktoré pripomínali vtáčie nohy a tancovala na stole počas svadobnej hostiny.

Hovorilo sa, že keď ste raz videli Minnie vystupovať, už na to do smrti nezabudnete. Dôkazom je fakt, že vo filme vystupovalo aj ďalšie vtáčie dievča menom Betty Green, no ju si takmer nikto nevšimol. Po tom, čo bol film natočený a odvysielaný, Minnie si ponechala prezývku Koo – Koo Vtáčie dievča a v rovnakom kostýme vystupovala v cirkuse ešte roky.

Po čase si však vystupovanie vyžiadalo svoju daň a Minnie chradla. Úplne prestala tancovať, dianie okolo seba takmer ani nevnímala a jej stav začínal pripomínať bdelú kómu. Publikum ju však stále milovalo. Smrť Minnie Woolseyovej je záhadou. Niektoré zdroje hovoria, že ju okolo roku 1960 zrazilo auto, iné však tvrdia, že na Coney Islande vystupovala až do svojich 80 rokov.

Isté však je, že vďaka svojmu nezvyčajnému zjavu a úlohe vo filme Freak si získala srdcia ľudí po celom svete.

Pozri aj: Ľudia sa nich smiali a tlieskali im. Toto je 8 smutných príbehov ľudí s postihnutím, ktorí sa stali cirkusovými atrakciami

wikipedia, thehumanmarvels
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov