Foto: Pixabay

Tentokrát nehovoríme o iluminátskych výpočtoch ani o mayskom kalendári.

Autor teórie o najnovšom blížiacom sa konci, Mathieu Jean-Marc Joseph Rodrigue, sa spoľahol na Bibliu a hovorí, že istá pasáž z knihy Zjavenie Jána, hovorí o konci sveta, ktorý má nastať už o chvíľu. Rodrigue hovorí o dátume 24. júna tohto roku, pričom vychádza z vety „Dostal právomoc konať na 42 mesiacov.“ Podľa neho nás čaká nezvratný koniec. Ako na to prišiel? Teraz prichádza tá zábavná časť.

Pokiaľ k číslu z úryvku pridáme množstvo úrody a cenu v knihe, mali by ste dostať dátum konca sveta. Ak tomu rozumiete, zrejme ste tiež akýmsi prazvláštnym prorokom, ktorý vidí symboly a zjavenia aj tam, kde nie sú. Ak tomu nerozumiete, je to úplne v poriadku. My máme rovnaký problém. „Počul som hlas medzi štyrmi živými bytosťami,“ priznal sa zmätený Rodrigue pre portál Daily Star.

Zjevení Janovo.JPG
Wikimedia

Ten kto má rozum, dokáže napodobniť vzhľad beštie. Je to meno muža. Jeho podoba je 666,“ blúzni Rodrigue. Aby vyrátal deň nezvratného konca, vzal si číslo 666, teda číslo diabla a prirátal ho k svojim predošlým výpočtom. Na záver pridal číslo 42 a dostal dátum 24. júna 2018. Celý proces nám samozrejme známy nie je a ani spôsob, akým by sme mali umrieť, no tým sa zrejme musíme nechať prekvapiť.

Prečo aj v súčasnosti zažívajú konšpiračné teórie o konci sveta taký boom, je naozaj nepochopiteľné. S tým, ako ľudstvo starne, by sa nám mal zvyšovať aj intelekt a schopnosť posudzovať pravdu od nepravdy a bludov chorej mysle. Koniec koncov, možno Rodrigue dobre vie čo robí a snaží sa len oblbnúť slaboduchých ľudí.

Koniec sveta predpovedal mayský kalendár na rok 2012 aj keď tento koniec sveta mal byť vnímaný inak, ako si mnohí myslia. Iné konce sveta sa ale objavujú pravidelne.  Minulý rok nás konšpirátori zásobili koncom sveta v súvislosti s neexistujúcou Planétou X, ale aj Stephen Hawking, ktorý bol svojimi víziami asi k pravde najbližšie.

Pozri aj: Nefungovali by satelity, stromy by rástli šikmo a všetci by sme sa uvarili. Takto by to vyzeralo, keby bola Zem skutočne plochá

ladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články