Slony sú najväčšie a zároveň aj najťažšie žijúce suchozemské živočíchy na svete. Napriek tomu ich zvykneme označovať aj milými obrami. Sú krásne, majestátne a fascinujúce.
Google News
Sledujte interez v Google News —
správy od nás budete mať ako prví.
Pridať ako zdroj
správy od nás budete mať ako prví.
Mláďatá slonov vážia po narodení aj okolo 115 kilogramov a vysoké sú 1 meter. Po dobu troch mesiacov od narodenia sú aj dosť nemotorné, pretože nemajú kontrolu nad svojimi pohybmi vrátane chobotov, čo im môže spôsobiť nemalé komplikácie. Takéto mláďatá potrebujú vypiť denne aj tri galóny mlieka. Matky sa o ich mladé príkladne starajú. Samce slonov opúšťajú svoje stádo po 12 rokoch, zatiaľ čo samice zostávajú so svojimi rodinami po celý život.

























Pozri aj: Pamätáte si? 10 slovenských produktov, ktoré prežili pád socializmu, a doposiaľ nás neomrzeli
interez.sk (Aneta Schmögerová), boredpanda.com
Odporúčané články
Piť začal v 14, na odvykačky minul 7 miliónov dolárov. Matthew Perry umrel pred 3 rokmi, Netflix zverejnil dokument
Prečo sa ženy cítia vinné, keď nezvládnu všetko? Psychologička vysvetľuje, kde sa berie neviditeľná záťaž
Bol jedným z najvplyvnejších vodcov 20. storočia: Pak Čong-hui zakázal dlhé vlasy. Stvoril ázijského tigra
Dnes v noci sa posúvajú hodiny: Spánková biologička radí, ako zvládnuť zmenu času a hodinu navyše využiť
70 rokov od maďarského povstania: Krvavý štvrtok zmenil protest na masaker, o ktorom sa nesmelo hovoriť
3 dni v jednom z najkrajších regiónov Slovenska. Itinerár na predĺžený víkend aj s tipmi, ktoré poznajú len miestni















Nahlásiť chybu v článku