V dnešnej kultúre je sarkazmus každodennou záležitosťou a využívame ho s veľkou radosťou.

Čo ak by sme vám však povedali, že okrem tej zábavnej stránky má sarkazmus aj iné výhody? Niektorí ho dokonca označujú za kľúčovú schopnosť, vďaka ktorej sme vyzbrojení šiestimi superschopnosťami. Ak vás to zaujalo, prečítajte si, ktoré sú to.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rýchlo odhalíte, keď niekto klame

Ste neustále v strehu a dávate si pozor, takže ak sa vám niekto snaží ťahať medové motúzy popod nos, ste prví, kto dá najavo, že sa nenecháte oklamať. Len tak vás niekto nedobehne, nenecháte sa.

Máte hrošiu kožu

Váš dôvtip a múdre narábanie so slovami vám pomôže rýchlo zo seba striasť akúkoľvek kritiku. Navyše, vždy viete, čo povedať, aby vás nepríjemní ľudia nechali na pokoji. A ak sa aj niekomu podarí uraziť vás, máte v zálohe ideálne schopnosti na to, aby si to dotyčná osoba nevšimla. Takú radosť jej predsa neurobíte.

pexels.com

Čítate medzi riadkami ako experti

Ak sa pred vami niekto snaží niečo ukryť, všimnete si to. Nerobí vám problém čítať reč tela a viete odhadnúť, čo iní ľudia chcú. Väčšinou rýchlo prídete na to, ak sa deje niečo nekalé.

Hovoríte, keď iní mlčia

Všetci myslia na to isté, ale mlčia. Vy sa však nebojíte nič povedať nahlas. Poukážete presne na to, o čom nikto nechce hovoriť a prinútite tým ostatných k úprimnosti. Aj keď sa to v danom momente nezdá, v budúcnosti vám za to ľudia poďakujú. Je to vzácna vlastnosť.

pexels.com

Dokáže argumentovať lepšie, než väčšina právnikov

Nikto nedokáže argumentovať lepšie, než ľudia s poriadne podrezaným, sarkastickým jazykom. Presne viete, ako sa dostať ku koreňu problému a trafiť do čierneho. Dokážete tiež ostatným jasne a jednoducho vysvetliť, čo a prečo vám prekáža. Ak sa niekto chce hádať so sarkastickou osobou, jednoznačne by to nemal brať na ľahkú váhu.

Viete odhaliť slabé stránky ľudí

Táto vlastnosť môže byť pozitívna, ale aj negatívna. Viete presne, ako niekomu uškodiť, dokážete však byť aj skvelou oporou rodine a priateľom, keď to potrebujú. Ak máte dar sarkazmu, ste lepšou oporou, než iní, keďže odhalíte slabé stránky a zameriavate sa pri pomoci práve na ne – bez toho, aby vám to druhá osoba musela hovoriť.

pexels.com

Sarkazmus nás občas môže dostať do problémov, pretože nie každý ho dokáže prijať a spracovať. Je to však jedna z našich najcennejších schopností a „tajných zbraní“, preto si ju dobre strážte a cibrite.

Pozri aj: 20 vecí, ktoré zažijete len vtedy, keď máte sarkastickú priateľku

truththeory
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov