Žijeme v dobe, kedy je extravagancia žiadaná a zameranosť na seba je kľúčom k úspechu. Zdá sa, že alfa samec by teda mohol byť výhrou.

Atraktívny, sebavedomý, otvorený, sexuálne agresívny a tak trochu zlý chlapec. Alfa chlap je typ človeka, ktorého ženy akosi rady vyhľadávajú a považujú ho za výhru. Čo sa však stane, keď si takého muža získate? Sebaistota, ktorá bola spočiatku taká príťažlivá, sa zmení na aroganciu. Šťastie z „úlovku“ sa čoskoro zmení na frustráciu a úzkosť. Najmä ak vám dá najavo, že ste skôr doplnok ako partner.

Článok pokračuje pod videom ↓

Beta muž, to je niečo úplne iné. Existuje asi milión dôvodov, prečo tráviť čas práve v jeho spoločnosti. Ak ste v mužovi spozorovali nasledujúce črty, vkročili ste na územie beta a dobre ste urobili.

Skutočne s vami chce tráviť čas

Alfa muž s vami bude tráviť čas vtedy, keď bude mať práve chuť. Beta muž si dá záležať na tom, aby ste vedeli, že na vás myslí a rád by bol s vami. Pošle vám správu v strede dňa len tak. Hoc by to mala byť len fotografia niečoho, o čom si myslí, že vás pobaví. Zaujíma sa o to, aké máte plány, aby ste si mohli naplánovať aj spoločný čas. Pravdepodobne by s vami išiel aj na festival háčkovania, či do kontaktnej zoo hladkať zvieratká a bol by rád, ak by ste s ním napríklad vy šli na koncert, a že je vo vašej spoločnosti.

Pamätá si vaše narodeniny

A výročie, a narodeniny vašej mamky, a aká je vaša obľúbená zmrzlina, a všetky tie maličkosti, ktoré vám robia radosť. Zaujíma sa o vás a ak je pre vás niečo dôležité, je to dôležité aj pre neho – aj keď je to zdanlivo len maličkosť.

pexels.com

Sex nie je priorita

Milovanie si samozrejme užíva, rád sa však aj pritúli počas pozerania filmu. Nie je s vami len preto, aby si užil. Rád trávi s vami čas, rád sa s vami rozpráva a smeje na hlúpostiach. Keď už je však reč o milovaní…

V spálni je pozorný

Alfa muž kladie do popredia vlastné potreby a vynaloží len minimum úsilia, aby uspokojil partnerku. Jeho dominancia a agresivita môže mať rôzne účinky, vždy je to však o tom, čo chce on. Beta muž si dá námahu, aby zistil, čo sa vám páči. Chce, aby vám bolo tak dobre, ako je jemu.

Komunikácia je dôležitá

Ak sa na obzore objaví nejaký problém, alfa muž pravdepodobne prekrúti oči a nájde si niečo, čo je dôležitejšie, kým beta muž si vás vypočuje a pokúsi sa nájsť spoločné riešenie. Úprimne načúva, čo mu chcete povedať a neodbije vás s tým, že ste precitlivená a preháňate. Nerobí mu problém zveriť sa vám, ak má niečo na srdci on.

pexels.com

Je kreatívny

Má svoje záľuby a nechýba mu kreativita, či už ide o varenie alebo prácu s drevom. Ak ste s takým človekom, bude podporovať vaše záľuby a snahu o dosahovanie cieľov. Ak mu dáte najavo, že to, čo robí, je zaujímavé, nadšene vás do toho zasvätí.

Nevadí mu ostať doma namiesto zabávania sa vonku

Alfa muž potrebuje pozornosť a potrebuje okolo seba publikum. Ak vás zoberie so sebou, pravdepodobne sa vami chce chváliť ako doplnkom. Samozrejme, aj beta muž sa vami rád pochváli, absolútne mu však nevadí ostať doma v teplákoch, objednať donášku a pozerať filmy.

Nezľakne sa života v domácnosti

Nevyhovára sa, prečo sa nemôže podieľať na domácich prácach, ani sa dva dni nahlas nesťažuje, keď má vyniesť smeti. Keď niečo treba urobiť, jednoducho to urobí – bez toho, aby ste ho museli prosíkať.

pexels.com

Môžete s ním rátať

Ak ho potrebujete, stojí pri vás. Nezľakne sa a neujde. Neponesiete celý svet na pleciach sama, je to skutočný partner, nie hráč.

Ocení maličkosti, ktoré pre neho robíte

Ak niečo urobíte pre alfa muža, berie to ako samozrejmosť, ktorú si predsa zaslúžil. Alebo bude krútiť hlavou nad tým, že sa na neho príliš viažete. Beta muž sa usmeje, keď nájde lístoček, ktorý ste mu schovali do vrecka. Ocení, že viete, ako pripraviť jeho obľúbenú kávu. Ak mu ukážete, že si ho ceníte vlastnoručne vyrobenou drobnosťou, ocení to viac, ako drahú nablýskanú vec, na ktorú ste šetrili pol roka.

Nedesí sa záväzkov

Alfa muž sa emóciám vyhýba a preferuje krátkodobé známosti. Beta muž sa nezľakne myšlienky na dlhodobý vzťah. Má vás rád a je váš. Neurobil by nič, čo by vám ublížilo a páči sa mu myšlienka, že môže s vami niečo budovať a rásť.

pexels.com

Keď urobí niečo milé, nie je to kvôli získaniu pozornosti

Beta muž je väčšinou skutočne pozorný a starostlivý. Zaujíma sa o šťastie iných ľudí. Keď alfa muž niekomu podrží dvere, alebo daruje bezdomovcovi drobné, uistí sa, že ho pri tom niekto videl a ocenil to. Predvádza sa a hladká si ego.

Ak máte muža, ktorý sa podobá na toho v našom článku, zrejme sa vám podarilo natrafiť na úprimného a milého človeka.

Pozri aj: 15 vecí, ktoré robia všetky alfa ženy úplne inak

aconsciousrethink
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov