Niekedy sa ľudia ocitnú v absurdných situáciách, ktoré by iného zabili.

Niekedy však napriek všetkému prežijú, aby mohli o svojej bizarnej príhode rozprávať. Týchto 10 ľudí sa smrti postavilo čelom, vysmiali sa jej do tváre a poslali ju do teplých krajov.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Oceľový“ pivný pupok

Martin práve vyhadzoval niekoľko podgurážených výtržníkov zo svojho baru, keď sa jeden z nich rozhodol, že sa vráti a bodne ho nožom do brucha. O Martinovi sa nedá povedať, že by bol chlap ako hora, má však pivný pupok a lekári veria, že práve tá vrstva tuku navyše mu zachránila život. Musel stráviť tri dni v nemocnici, tuk však zabránil tomu, aby nôž poranil životne dôležité orgány. Martin sa zo zranení úplne zotavil.

pixabay.com

Peniaze alebo podchladenie

Dominik Podolsky bol práve na lyžiarskom výlete. Užíval si ho, až kým sa nezasekol na lanovke v teplote -18°C. Aby toho nebolo málo, zabudol si so sebou vziať svoj mobil, nemohol si teda zavolať pomoc. Pokúšal sa zabrániť podchladeniu pomocou techník, ktoré sa naučil na vojenčine, nedarilo sa mu však veľmi, pomaly sa mu z tela strácal cit a neustále zaspával.

Vzhľadom na výšku by bolo nebezpečné z lanovky zoskočiť a Dominik sa bál, že by sa pri zoskoku mohol poraniť a umrznúť na smrť. Začínalo sa stmievať a Podolsky začal páliť všetko, čo mal po ruke v nádeji, že si ho niekto všimne. Spálil najprv svoju šatku, potom svoje vizitky a účty z reštaurácií. A práve keď pálil posledné peniaze, čo mal pri sebe, niekto si ho konečne všimol.

Namiesto toho, aby svojim záchrancom poďakoval však Podolsky zvažuje žalobu, napriek tomu, že ignoroval varovania, že lanovka nie je uspôsobená na vozenie sa dole z hôr. Nanešťastie, niekedy sú ľudia, ktorí sa vyškeria smrti do tváre, naozaj nepríjemní hlupáci.

listverse.com

Nepriestrelné prsia

Žena práve opustila svojho priateľa, ten však vytiahol zbraň a začal na ňu strieľať. Poranil jej ruku a strelil ju do prsného implantátu. Okamžite bola prevezená do neďalekej nemocnice, kde zistili, že jej implantáty boli poškodené a je nutné ich odstrániť. Toto nie je prvý prípad, kedy silikónové implantáty zachraňovali život, nedeje sa to však každý deň. Po tom, čo táto žena oklamala smrť, rozhodla sa, že si dá implantáty znova. Nečudujeme sa.

listverse.com

Ľudský shish kebab

Nicholas  Blossom bol na party na Manhattane, tá však pre neho nedopadla len nepríjemnou opicou, ako pre iných. Nešťastnou náhodou totiž vypadol z balkóna z tretieho poschodia. Pri páde sa navyše hlavou napichol na špicatý plot. Napichol sa tak nešťastne, že ho záchranári museli vyslobodiť pílou. Keď ho doviezli do nemocnice, ešte vždy mal v hlave zabodnutý kúsok plota. Napriek tomu, že mozog je mimoriadne citlivý orgán a nie je práve najlepšie mať v ňom niečo zapichnuté, Nicholas ušiel hrobárovi z lopaty a plne sa zotavil.

pixabay.com

Klinec do srdca

Argentínsky tesár si vykonával svoju prácu a ani netušil, čo mu hrozí. Jeho kolega mu náhodou strelil klinec rovno do srdca z pištole na klince. Musel podstúpiť niekoľkohodinovú operáciu, aby mu lekári zachránili život. Nejakým zvláštnym spôsobom sa mu ale klinec do srdca zapichol takým spôsobom, že pôsobil ako zátka, vďaka čomu muž okamžite nezomrel. Lekár neskôr novinárom prezradil, že doteraz takéto niečo prežili len traja ľudia na svete a ani jeden z nich nie je z Argentíny.

pixabay.com

Oceľová tyč v lebke

Eduardo Leite pracoval na stavbe a to, čo sa mu stalo, vyzerá ako záber z filmu Nezvratný osud. O niekoľko poschodí vyššie sa uvoľnila kovová tyč a padala Eduardovym smerom. Prepichla jeho prilbu, prevŕtala lebku naskrz a vyšla von medzi jeho očami. Keď dorazil do nemocnice, lekárom tvrdil, že nepociťuje žiadnu bolesť a nevyzeral, že by ho tyč v lebke nejak výrazne rozrušovala. Lekári tvrdia, že stačilo, aby tyč dopadla o niekoľko centimetrov ďalej a Eduardo by prišiel o oko a mal by paralyzovanú ľavú stranu tela. Nejakým zázrakom sa úplne zotavil.

listverse.com

Snehová búrka uväznila muža v aute

Istého muža uväznila snehová búrka v aute na celé dva mesiace. Bez jedla. Našli ho schúleného v spacom vaku a bol taký slabý, že ledva vládal hovoriť. Zaujímavé je, že vodu získaval tak, že jedol sneh, bez jedla však človek vydrží priemerne 4 týždne. Lekári veria, že muž upadol do stavu podobného hibernácii, ako medveď. Teplota jeho tela klesla na 31°C a míňal len minimum energie, čo ho zrejme zachránilo.

listverse.com

Prečo to museli byť práve hady?

Len 16 ročná Vera prechádzala popred strýkov dom, keď spadla do hniezda štrkáčov. Pohrýzol ju jeden dospelý štrkáč a päť mladých. Je náročné odhadnúť, koľko jedu sa dostalo do jej tela, keďže štrkáče dokážu regulovať dávku jedu, ktorú do svojej obete vstreknú. Jedno je však isté, nebolo ho málo, keďže Vere bolo zle okamžite a v nemocnici musela ostať 4 dni. Aby sa úplne zotavila, bolo potrebných 24 fľaštičiek protijedu.

pexels.com

Muž ušiel brutálnym vrahom

Robert Hall práve popíjal so svojou bývalou ženou, jej bratom a jedným z kamarátov, keď sa na neho zrazu vrhli. Trojica ho ovalila po hlave, uštedrili mu šok paralyzérom, udreli ho do tváre a priložili mu k hlave pištoľ. Aby toho nebolo málo, priviazali ho k zadnej časti auta a ťahali ho po ceste vyše pol kilometra.

Odrezali mu zopár vlasov, hodili ho do auta a rozmýšľali nad tým, kam ho pochovajú. Hallov mozog krvácal, mal dolámanú tvár a panvu, napriek tomu však dokázal ujsť a nájsť pomoc. Zotavil sa a trojica, ktorá ho napadla, poputovala do väzenia.

pexels.com

Pohrýzla ťa kobra? Hryzni ju späť do tej škaredej tváre

Mohammed Salmodin sa staral o svoje rastliny, keď ho pohrýzol jeden z najjedovatejších hadov na svete, kobra kráľovská. Jed kobry kráľovskej obsahuje neurotoxín, ktorý by v priebehu pol hodiny dokázal zabiť 20 ľudí. Väčšina z nás by po dávke takého nebezpečného jedu okamžite utekala do najbližšej nemocnice. Mohammed sa však nahneval a rozhodol sa, že počúvne radu zaklínača hadov, o ktorej pred časom počul. Hada uhryzol späť a okamžite ho tým zabil.

listverse.com

Nuž, niekto má šťastia viac a prežije aj nemožné. Niekto ho má menej a ublíži mu aj najmenšia banalita. Stretli ste sa už s takýmto zázračným vyviaznutím?

Pozri aj: Takto dopadlo 10 najznámejších (neúspešných) pokusov o zabitie Hitlera. Ľudia boli pre jeho smrť ochotní spraviť naozaj všetko

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov