Niekedy sa až rozum zastavuje nad tým, aké zvláštne miesto je tento svet a čo všetko o ňom nevieme. A radšej ani vedieť nechceme.

Internet by sa dal prirovnať k divočine. Natrafíte na zaujímavé a krásne veci, ale má aj svoju temnú stránku. Rovnako je to so svetoznámou stránkou, na ktorú sa neraz obraciame. Hovoríme o Wikipedii. Na aké najtemnejšie veci v jej hlbinách ľudia už narazili? Až nám naskakujú zimomriavky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vraždy v Hinterkaifeck

V roku 1922 bolo na malej farme v Nemecku záhadne zavraždených krompáčom 6 ľudí. Vraždy nikdy neboli vyriešené, to však ešte nie je na tomto prípade to najzvláštnejšie. Niekoľko dní pred vraždou sa farmár Andreas Gruber susedom zveril, že našiel v snehu šľapaje vedúce z lesa k farme, žiadne však neviedli preč z farmy. Okrem toho, slúžka dala pol roka pred vraždou výpoveď. Tvrdila, že na farme straší. Ospravedlňte ma, idem spať zvyšok života pri zažatom svetle.

wikipedia.org

Zmiznutie Sodderovcov

Na Vianoce v roku 1945 sa domov Georga a Jennie Sodderovcov a ich 9 detí zmenil na horiace peklo. George a Jennie ušli spolu so štyrmi deťmi, ďalších päť ich však ostalo v dome. Ich telá neboli nikdy nájdené. Sodderovci boli presvedčení, že deti prežili a po okolí vyvesili plagáty, ktoré sľubovali odmenu za akékoľvek informácie. Tie boli viditeľné až do 80. rokov, kedy Jennie zomrela.

Prípad je opradený mnohými záhadami, najzvláštnejšia sa však objavila v roku 1967. Sodderovci dostali anonymný list, v ktorom bola priložená fotografia údajne už ich dospelého syna Louisa. Dnes je nažive už len Sylvia Sodderová, nevzdáva sa však a verí, že jej súrodenci požiar prežili a robí všetko preto, aby to dokázala.

wikipedia.org

Incident Dyatlov

V roku 1959 za záhadných okolností zahynulo počas túry v Uralských horách 9 skúsených turistov. Šesť z nich zomrelo na podchladenie, traja však vykazovali známky fyzickej traumy, vrátane poškodenia mozgu a lebky. Okrem toho, jednému z nich chýbal jazyk. Mnoho ľudí sa pokúšalo o logické vysvetlenie, neustále sa však vynárali zvláštne fakty, ako napríklad že stan bol rozrezaný zvnútra, smerom od stanu viedli stopy bosých chodidiel a kamera nájdená na mieste nepatrila k výbave, ktorú mali mŕtvi so sebou.

wikipedia.org

Smrť Elisy Lam

Elisa Lam bola 21-ročná kanadská študentka. Jej telo bolo nájdené v nádrži na vodu hotela Celil v L.A. v roku 2013 po tom, čo sa hostia sťažovali, že voda má zvláštne sfarbenie a zapácha. Jej telo bolo nahé, ale oblečenie a majetok plávali vedľa nej. Koroneri nenašli žiadnu známku toho, že by bola fyzicky napadnutá, alebo že by spáchala samovraždu. Najbizarnejšia je však nahrávka, ktorú zverejnila polícia. Je z dňa, kedy Elisa zmizla. Môže to byť len predsudok, jej správanie však pôsobí nezvyčajne. Údajne poslúžila ako inšpirácia pre Amerrican Horror Story: Hotel.

wikipedia.org

H.H.Holmes

Dr. Henry Howard Holmes je údajne prvým zdokumentovaným sériovým vrahom. V 19. storočí vlastnil v Chicagu hotel, ktorému sa dnes hovorí Vražedný zámok. Sám ho navrhol so zámerom vraždenia. Priznal sa k 27 vraždám, vyšetrovatelia však veria, že počet zabitých sa môže vyšplhať až na 200. Na Wikipedii nájdete najrôznejšie detaily o tom, ako svoje obete zabíjal.

wikipedia.org

Báthorička

Bola to grófka žijúca na prelome 16. a 17. storočia a údajne ide o dámu, ktorá sa s počtom vrážd môže medzi ženami radiť medzi rekordérky. Hovorí sa, že zabila až 650 dievčat a žien nesmierne krutými spôsobmi. Jej meno zabezpečilo, že sa vyhla súdu, v cele však trávila každý deň do konca svojho života.

wikipedia.org

Čierna Dália

O prípade Čiernej Dálie zrejme počula už väčšina z vás. Elizabeth Short, prezývaná Čierna Dália, mala len 22 rokov, keď bolo jej telo nájdené mŕtve a zohavené. Príbeh vyvolal obrovskú senzáciu. Vrah nebol nikdy nájdený, aj keď zoznam podozrivých presiahol počet 50 ľudí. Mnohí z nich sa dokonca aj priznali. Na Wikipedii existuje celá stránka venovaná len podozrivým v tomto prípade.

wikipedia.org

Johnny Gosch

Johnny mal len 12 rokov, keď 5. septembra 1982 záhadne zmizol. Predpokladalo sa, že bol unesený a jeho matka tvrdila, že je určite nažive. Údajne ho niekoľko mesiacov po zmiznutí videli v Oklahome, volal o pomoc, potom ho však odtiahli preč dvaja muži. O 15 rokov sa stalo niečo skutočne zvláštne. Chlapcova matka, Noreen Gosch tvrdí, že sa v noci o 2:30 v roku 1997 prebudila na klopanie na dvere. Keď ich otvorila, stál tam 27-ročný Johnny s mužom, ktorého nepoznala. Hovorili spolu asi hodinu a pol, potom ho už nikdy nevidela.

wikipedia.org

Nezvestné lietadlá

Na Wikipedii nájdete zoznam zmiznutých lietadiel, od lietadla Amelie Earhartovej až po menej známe prípady. Niektoré síce majú logické vysvetlenie, nehovorte však, že nie je nič divné na tom, ak sa z povrchu zemského len tak vyparí lietadlo.

wikipedia.org

Záhada Somertonského muža

Prípad známy aj ako Tamam shud sa považuje za jednu z najväčších záhad v Austrálii. V roku 1948 bolo na pláži v Adelaide objavené telo neznámeho muža. Ani po mnohých rokoch sa ho nepodarilo identifikovať a navyše, zanechal po sebe niekoľko záhadných „vodítok“. Napríklad nevylúštiteľný kód a kúsok papiera, na ktorom bolo napísané „tamám shud“, čo v perzštine znamená „dokončený“.

wikipedia.org

Kolónia Roanoke

Aj tento prípad poslúžil ako inšpirácia pre Amerrican Horror Story. Roankoe bola kolónia v 16. storočí vedená mužom menom John White, ktorý bol neskôr zvolený za guvernéra. White odišiel do Anglicka a keď sa vrátil, našiel kolóniu opustenú. Na plote bol nápis „Croatoan“. Existuje mnoho teórií, dodnes však nie je jasné, čo sa s kolóniou stalo.

wikipedia.org

Zoznam záhadne zmiznutých ľudí

V tomto zozname nájdete stovky prípadov záhadných zmiznutí. Niektoré popisujú zmiznutia známych osobností, ako napríklad Theodosia Burr, dcéry viceprezidenta USA Aarona Burra. Medzi zmiznutými je aj bádateľ a archeológ Percy Fawcett, ktorý zmizol pri misii za El Doradom.

wikipedia.org

Človek

Prečo by na tomto malo byť niečo zvláštne? Nuž, budete sa musieť presvedčiť sami. V každom prípade to však pôsobí ako zbierka mimozemskej civilizácie, ktorá sa rozhodla ľudí preskúmať.

Na čo najbizarnejšie ste v hlbinách internetu, či Wikipedie narazili vy?

Pozri aj: Svet je zmätený: Žena tvrdí, že v noci ju chodí budiť duch. Dokazovať to má toto video

buzzfeed
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov