V priebehu života obdrží priemerný človek obrovské množstvo emailov.

Niektoré sú neškodné, iné, ako napríklad množstvo reklám, trochu otravné. Niektoré maily by sme však najradšej nikdy v živote nečítali. Podvody prostredníctvom internetu sa stávajú čoraz bežnejšou záležitosťou a aj keď je od nás odosielateľ mailu väčšinou vzdialený, zvláštnym spôsobom narúša náš osobný priestor, vyvoláva v nás hnev a strach. Toto sú tie najbizarnejšie emaily, aké ľudia doteraz obdržali.

Článok pokračuje pod videom ↓

Výhražné správy

Výhražný mail by nechcel dostať hádam nikto, čo by ste však povedali na to, keby vám posadnutá fanúšika napísala rovno 4 000 emailov a na svoj blog o tom napísala 5 000 príspevkov? Presne to sa totiž stalo istému kanadskému DJ-ovi. Aj keď by ste si možno mysleli, že zamilovaná fanúšička mu písala vyznania, ste na omyle. DJ časť mailov uverejnil a v jednom z nich sa napríklad písalo o tom, ako mu fanúšička plánuje ublížiť a potom šťastne poputuje do väzenia. Muž sa rozhodol, že to už viac nebude znášať a vymazal väčšinu svojich profilov na sociálnych sieťach. Fanúšička sa však nenechala odradiť a DJ-ovi posielala fotografie, na ktorých ho označili jeho priatelia alebo zábery z akcií, ktorých sa musel zúčastniť.

Stalker

Muž menom Eric Bolduan využíval na stalkovanie taktiež email a obťažoval súčasne až 50 ľudí po celej Amerike. Bol to softwarový inžinier a zabával sa tým, že zo školskej stránky sťahoval fotografie študentov a uverejňoval ich na pornostránky. To isté robil aj s fotografiami náhodných žien. Okrem toho, svojim obetiam písal emaily o tom, ako by ich rád znásilnil a mučil ich. Našťastie, v roku 2017 bol zatknutý.

Foto: pixabay

Správy od mŕtveho muža

Jack Froese zomrel v roku 2011, po niekoľkých mesiacoch však z jeho emailového účtu začali jeho priatelia a blízki dostávať správy. Jeden z jeho najlepších priateľov uviedol, že pred smrťou sa s Jackom rozprávali o podkroví a po jeho smrti mu zrazu prišla takáto správa: „Sledujem ťa. Uprac si konečne to podkrovie!“.

Jigsaw

V roku 2016 začal internetom kolovať vírus s pomenovaním Jigsaw. Keď osoba mail otvorila, na obrazovke sa objavila známa tvár zo série filmov Saw spolu s odpočítavaním. Následne sa z počítača začali vymazávať súbory, až kým osoba neuskutočnila platbu v Bitcoinoch.

Nevydarené rande

Iste si aj vy spomeniete na nejaké to rande, ktoré nevyšlo celkom podľa vašich predstáv. Väčšinou sa s tým zmierime a hľadáme šťastie inde, istý muž sa s tým však zmieriť jednoducho nedokázal. Po tom, čo sa slečna zo Starbucksu odmietla stretávať ďalej, našiel si jej email a celých sedem mesiacov ju zaplavoval správami o tom, že by mala svoje rozhodnutie prehodnotiť. Trval na tom, že trpí len nedostatkom spánku, preto si svoju chybu neuvedomuje.

Varovanie pred pavúkmi

Od roku 2003 kolujú internetom aj emaily, ktoré na smrť vydesia nejedného arachnofobika. V ich obsahu totiž niekto, kto sa vydáva za austrálsky Červčný kríž varuje, že po svete behá nový, mimoriadne nebezpečný druh jedovatého pavúka. Aby toho nebolo málo, priložené sú zvyčajne aj obrázky znázorňujúce údajné poranenia, ktoré pavúk spôsobil. Jeho uhryznutie má vyvolať stav podobný nekróze tkaniva.

Foto: unsplash

Aký najbizarnejší email ste doteraz obdržali vy?

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov