Introverti sú známi tým, že potrebujú občas stráviť nejaký ten čas osamote.

Ak ste aj vy introvertom, zrejme veľmi dobre viete, o čom hovoríme. Taký extrovert však môže mať problém pochopiť, prečo sa introvert občas správa ináč, než by očakával. Aby boli obe strany spokojné, mali by ste o introvertovi, s ktorým sa chystáte na rande, vedieť toto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Chce to čas

Aj keď sa možno zdá, že je ruka v rukáve, introvertovi chvíľku trvá, kým si vytvorí pevné puto a odhodlá sa k záväzku. Nie je to preto, lebo by vás nechcel. Jednoducho si len odhodlane chráni svoj priestor a čas, ktorý môže stráviť osamote.

Voľba

Introvert sa k záväzku odhodlá vtedy, ak sa vo vašej spoločnosti cíti rovnako dobre, ako keď má možnosť stráviť čas osamote. Keď však k tomu dôjde, dá vám pokojne celé svoje srdce. Je to tak preto, lebo sa pre to rozhodol, nie je s vami zo zúfalstva, z nudy ani preto, lebo by bol ináč osamelý. Ak je s vami, je to tak preto, lebo v tom momente mu je s vami najlepšie na svete.

Chvíľka ticha

Aj keď introvert rád trávi čas s vami, občas aj tak bude potrebovať chvíľku len pre seba, nech si prečistí hlavu, usporiada myšlienky a opäť nadobudne pokoj v duši. Nebojte sa však, nie je to vami, je to jednoducho povahou introverta.

Foto: unsplash

Cesta do neznáma

Z času na čas sa možno introvert rozhodne, že sa vyberie na cesty sám. Možno to bude výlet na jeden deň, možno sa vyberie niekam na týždeň. Opäť platí to isté, čo aj v predošlom bode. Po chvíľke samoty však bude introvert pripravený vyraziť na cesty aj s vami.

Sloboda

Introvert potrebuje slobodu rovnako, ako potrebuje každý človek vzduch na dýchanie. Ak ste teda ten typ človeka, ktorý potrebuje vedieť o každom kroku svojho partnera, príliš spokojní nebudete. Priestor pre oboch by mal byť v každom vzťahu samozrejmosťou, pre introverta je to však jednoducho priorita. Ak máte šiesty zmysel a dokážete odhadnúť, kedy introvert potrebuje chvíľku času pre seba, máte to vyhraté.

Nerušiť!

Ak vidíte, že introvert drží v ruke knihu a takmer ani nedýcha, odporúčame jednoznačne nerušiť ale počkať, kým knihu položí a dať mu 5 alebo 10 minút na spracovanie práve čítaného deja. Potom môžete prehovoriť.

Foto: unsplash

Hovorte

Introverti sú väčšinou zároveň aj empatickí jedinci a dokážu vycítiť, ak niečo nie je v poriadku a ste smutní alebo nahnevaní. Nie sú to však veštci, ktorí by vám čítali myšlienky. Ak vás niečo trápi, radšej si o tom pohovorte.

Ideálne rande

S introvertom je randenie pomerne nenáročné, nemusíte každý druhý deň vymýšľať dobrodružný program, aby ste ohúrili. Stačí spolu existovať v jednej miestnosti, blízko toho druhého. Napríklad si spolu čítať knižky v útulnej kaviarni, viesť zmysluplné konverzácie pri káve alebo si pozrieť film pred kozubom. S koncertom a diskotékou to príliš nevyhráte.

Bez hádok

Každý introvert sa skôr prikloní k mierumilovnému spolunažívaniu, ako k večným hádkam a dramatickým momentom. Samozrejme, z času na čas sa hádke jednoducho vyhnúť nedá, no ak je to možné čo i len trošičku, radšej rieši veci s pokojom Angličana ako s horúcou hlavou.

Introverti, čo by ste ešte dodali?

Pozri aj: Na hlúpe otázky hlúpa odpoveď. Toto sú geniálne odpovede na otázky, ktorým čelí (takmer) každý introvert

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov