Sú ľudia, ktorí vyžarujú niečo nevysvetliteľné, no absolútne príťažlivé.

Ich čaru odolá len málokto. Ľudia sa im chcú podobať a chcú sa s nimi priateliť. A čo je najzaujímavejšie, v tomto prípade vôbec nezáleží na zovňajšku, ale na vyžarovaní. Chcete sa aj vy stať takýmto typom osoby? Nasledujúcich niekoľko jednoduchých pravidiel vám k tomu pomôže.

Článok pokračuje pod videom ↓

Individuálny imidž

Prvým krokom je unikátny imidž. Ideálne, nejaký jedinečný detail. Niečo zvláštne, čo na vás vynikne spôsobí, že si vás ľudia zapamätajú. A nehovoríme o kráse. Znie to zvláštne, unikátnosť však môže byť vyjadrená aj prostredníctvom nie tak krásnych vecí a zraniteľnosti. Zaujmite tempom, výrazom tváre, gestom, intonáciou, spôsobom komunikácie, či kúskom nezvyčajného odevu.

Iste si spomeniete na mnoho slávnych ľudí, ktorí zaujali práve unikátnym imidžom. Napríklad, všetci si pamätajú Charlieho Chaplina aj pre jeho sako, fúzy a paličku. Marylin Monroe preslávili blond vlasy a Salvadora Dalího povestné fúzy a zvláštne výrazy tváre.

pinterest.com

Snívajte vo veľkom

Aby vás ľudia vyhľadávali a pozerali na vás ako na skutočne jedinečnú osobnosť, musíte mať nejaký cieľ. Ambície a túžbu vo svete niečo zmeniť. Snažiť sa o niečo. Pretože človek bez snov je ako kniha bez myšlienky. Čítali by ste takú?

Buďte sebavedomí

Ak chcete vyžarovať charizmu, potrebujete zdravé sebavedomie. Robte rozhodnutia s odvahou, spoliehajte sa na seba a nečakajte vždy na pomoc od iných. Svoje myšlienky však vyjadrujte tak, aby im ostatní rozumeli. Sebavedomie je totiž viditeľné nie len na správaní, ale aj na prejave. Je lepšie sa vyhýbať frázam ako „hádam, dúfam, predpokladám, očakávam, možno, pravdepodobne“.

pexels.com

Zabudnite na večné sťažovanie sa

Chceli by ste sa podobať na niekoho, kto sa neustále na niečo sťažuje? Zrejme nie. Charizmatickí ľudia majú myslenie nastavené pozitívne. Snažte sa vyhýbať kritizovaniu, neustálemu sťažovaniu sa a negatívnym témam. Aj keď v živote nie je všetko pekné a dobré, snažte sa začať konverzáciu niečím, čo prinesie radosť vám, aj iným ľuďom.

Využívate gestikuláciu a mimiku

Vaše správanie by malo odrážať sebavedomie. A hrbenie sa a hranie sa s rôznymi predmetmi, ako napríklad s perom či s vlasmi napovedá o presnom opaku. Skúste sa viac usmievať, pozerať svojmu partnerovi v komunikácii do očí a vyhýbajte sa uzavretým postojom. Skúste si sami seba predstaviť ako hviezdu na červenom koberci.

pexels.com

Staňte sa skvelým rozprávačom

Ľudia väčšinou veria, že na to, aby každý príbeh vyznel pútavo, je potrebný talent. Nie je to tak vždy. Je to schopnosť, ktorá sa dá naučiť. Podstatné je vystupovať sebavedomo. Veľkou výhodou je humor, hlavne ak sa vie človek zasmiať aj sám na sebe. Nezabúdajte taktiež na reč tela. Vyjadrujte emócie a pozitívny postoj. Nerobte si starosti, ak sa na vašich príbehoch a vtipoch nesmeje každý.

Udržiavajte očný kontakt

Ak sa s niekým rozprávate, vždy sa mu pozerajte do očí. Jeden pohľad občas napovie viac, než tisíc slov. Očným kontaktom dáte najavo, že počúvate, rozumiete a danú osobu akceptujete. Hlavne nechajte mobil odložený v taške, alebo vo vrecku. Pozerať počas konverzácie každých niekoľko minút na mobil nie je práve najlepším znamením.

pexels.com

Naučte sa načúvať

Nie je dôvod myslieť si, že práve my sme ten najdôležitejší človek na svete. Vedieť ľuďom načúvať a dať im pocítiť, že sa o nich skutočne zaujímate, je umenie. Ak niekomu pozorne načúvate a dávate najavo záujem, dotyčná osoba bude mať pocit výnimočnosti.

Samozrejme, nie je možné zapamätať si všetko, čo daná osoba povedala, ak však stretnete niekoho nového, pokúste sa zapamätať si jeho meno. Na to dokonca existuje aj trik. Ak sa vám niekto predstaví, jeho meno zopakujte, napríklad, ak sa niekto predstaví ako Gejza, povedzte: „Gejza, teší ma, rád/rada Ťa spoznávam.“ A ak chcete, aby si ľudia zapamätali vaše meno, použite rovnaký trik, napríklad: „Ahoj, som Etela. Etela Šťastná.“

Použite zrkadlový efekt

Zrkadlový efekt, alebo jednoducho zrkadlenie, je napodobňovanie výrazu tváre, intonácie a gestikulácie osoby, s ktorou sa rozprávate. Táto metóda sa zakladá na prirodzenom narcizme. Ten, s kým sa rozprávate nadobudne pocit, že ste na jednej vlne.

Pozri aj: 10 základných tajomstiev reči tela, ktoré vám toho o človeku prezradia veľa aj bez toho, aby prehovoril

viralmania
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov