Preprogramujte svoju myseľ pomocou hypnózy, ktorej podstatou je sústredenie a relaxácia. Stačí vám 15 minút denne.

Proti vlastnej vôli vás nemôže zhypnotizovať nikto. Hypnóza je totiž stavom mysle, pri ktorom prepúšťate podvedomie na povrch viac, než inokedy. Mnoho vedcov verí, že podvedomie má značný vplyv na našu osobnosť a správanie. Potlačené pocity a myšlienkové vzorce môžu ovplyvniť naše rozhodovanie bez toho, aby sme si uvedomovali, prečo sme niečo povedali, či urobili.

Článok pokračuje pod videom ↓

Stres a úzkosť môžu byť v našej mysli potláčané tak dlho, až nám začnú spôsobovať závažné problémy. Autohypnóza nie je nič viac, než stav relaxácie a uvedomenie si toho, čo nám spôsobuje ťažkosti. Akonáhle odhalíme zdroj stresu a úzkosti, môžeme prerušiť bludný kruh negativity. Môžeme si pomôcť posilniť svoje pozitívne stránky. Vykonávanie krátkej meditácie na dennej báze zmení váš postoj k pozitívnejšiemu a viac konštruktívnemu. Postup autohypnózy je nasledovný.

Dýchajte zhlboka

Začnite tým, že si nájdete pohodlnú polohu a budete dýchať zhlboka. Pomalé, hlboké dýchanie zvýši hladinu kyslíka v tele a tep sa postupne spomalí. Nadýchnite sa a potom nechajte vzduch, aby pomaly prúdil z vašich pľúc. Prvú minútu sa sústreďte len na dýchanie a na to, aby sa vo vašom tele uvoľnilo napätie.

Predstavte si seba, ako sa vznášate na oblaku

Vznášate sa na oblaku, ktorý je mäkký a hrejivý. Nechajte oblak, aby pohltil všetko vaše napätie a úzkosť. Predstavujte si, že kým sa vznášate, nič vám nemôže ublížiť, pretože oblak je bezpečná a pokojná zóna.

pixabay.com

Monitorujte svoje myšlienkové pochody

Aj počas relaxácie sa môže stať, že sa vám do mysle votrú nepríjemné negatívne myšlienky. Je to ale v poriadku. Nechajte myšlienky vyplávať na povrch a uvedomte si ich. Nechajte ich prichádzať a odchádzať, a pokúste sa uvedomiť si negatívne, ale aj pozitívne myšlienky.

Postupne sa negatívnych myšlienok zbavujte 

Keď ste už negatívne myšlienky identifikovali, môžete ich nechať ísť. Nedovoľte vašej mysli, aby na negatívnych myšlienkach lipla a zaoberala sa nimi príliš dlho. Spolu s myšlienkami nechajte odplávať aj všetky negatívne pocity a úzkosť. Precvičujte si uvedomovanie si a zbavovanie sa negatívnych myšlienok dovtedy, kým vaša myseľ nie je úplne čistá a zbavená stresu. K ďalšiemu kroku totiž potrebujete, aby bola vaša myseľ ako čisté plátno.

pixabay.com

Povedzte sami sebe niečo pozitívne

Teraz, keď ste si uvedomili tie negatívne myšlienky a nechali ich odplávať, mali by ste sa zamerať na tie pozitívne. Povedzte si sami o sebe niečo pozitívne. Stačí aj niečo úplne jednoduché, ako napríklad: „Som pokojná/ý a zmierená/ý sama/sám so sebou.“ Alebo: „Moje myšlienky tvoria môj život.“ Tým sa naruší bludný kruh negatívnych myšlienok a vytvorí sa vzorec tých pozitívnych.

Užívajte si pokoj

Akonáhle ste zrelaxovali a zamerali svoje myšlienky na niečo pozitívne, pomôže vám to užiť si uvoľnenosť a pokoj. Strávte niekoľko minút relaxáciou a užívajte si tichý pokoj daného momentu. Zvyšok dňa môže byť naplnený hektickým kolobehom každodenných pracovných, či rodinných povinností, týchto 15 minút ste však voľní, bez zhonu, len relaxujte na oblaku. Žiadne stresy a obavy. Ak vám to pomôže, pokojne si počas týchto 15 minút pustite nejakú upokojujúcu hudbu.

pixabay.com

Autohypnóza je skvelým nástrojom na uvoľnenie napätia a úzkosti. Rozdiel, medzi hypnózou a autohypnózou je ten, že pri hypnóze dovoľujete niekomu inému, aby u vás navodil stav relaxácie. Pri autohypnóze si ho dokážete navodiť sami. Autohypnóza pritom nemusí trvať hodiny a nevyžaduje špeciálnu sedačku, ani posteľ. Môžete ju vykonávať kedykoľvek a kdekoľvek.

Pozri aj: Toto 10 minútové staroveké cvičenie vám pomôže zachovať si dobré duševné zdravie

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov