Pre každého z nás je "byť sexy" niečo iné. Úspešní vzťahoví poradcovia sa s vami podelia o ich osobné postrehy.

Kedy ste sa naposledy cítili sexi? Podľa odborníkov na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Hovorí sa, že sto ľudí, sto chutí. Každý z nás je jedinečný a cíti sa vo svojom tele dobre za rôznych okolností. Skúste načerpať inšpiráciu od odborníkov, ktorí vám ukážu, ako objaviť svoju zmyselnosť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Objavte svoju individualitu

Elle Chace, autorka knihy Curvy Girl Sex, ktorá je zároveň riaditeľkou vzdelávacieho centra pre sexuálnu výchovu v Los Angeles, vyzdvihuje práve individualitu osobnosti. Cítiť sa sexy je podľa jej slov kokteil pozostávajúci z osobnostných charakteristík každého z nás, ktoré spoluvytvárajú istú unikátnu charizmu. Zmysel pre humor či náš postoj k ostatným ľudom nás robí presne tým, kým sme.

#2 Počúvajte svoje telo

Vedieť identifikovať signály vlastného tela a podľa toho sa zariadiť patrí k dôležitejším bodom, ktoré formujú náš sebaobraz. „Zamerajte sa v prvom rade na to, čo vám spôsobuje príjemné pocity. Skúste popremýšľať nad tým, čo vás rozpaľuje,“ hovorí Kate McCombs, zakladateľka portálu Sex Geekdom, ktorý združuje komunitu ľudí, ktorý sa o sexe bavia síce online, no zato bez servítky.

pexels.com

#3 Dajte si pozor na médiá

Priznajte si, nikdy ste neľutovali, že nevyzeráte ako instagramová celebrita? Alebo nenechali ste si nikdy nahovoriť, že ste na určité aktivity už príliš starí? Nemusíte sa vzdať všetkých tých „fancy“ článkov na internete, avšak skúste si starostlivejšie vyberať informácie, ktoré na vás útočia z každej strany.

#4 Nevyhýbajte sa komplimentom

Jedna z odborníčok hovorí že je rada v prítomností ľudí, ktorí si vedia navzájom zalichotiť. Je príjemné, keď sa vedia aj ženy navzájom oceniť a pochváliť za oblečenie, či za dobre zvládnutý make up. Skúste nabudúce pochváliť novú blúzku kolegyni a uvidíte, že aj vy sa budete cítiť lepšie a sexy (hlavne, keď vám váš kompliment vráti).

pexels.com

#5 Robte si selfies!

Koučka Virgie Tovar doteraz spomína na obdobie spred dvoch rokov. Ako sama priznáva, v tej dobe sa neustále fotila, čo spôsobilo, že sa cítila ako najkrajšia žena na svete. Tak ako ste na tom vy? Urobte si mini experiment, fotografujte sa, štylizujte sa pred zrkadlom a pozorujte, ako sa mení vnímanie vášho tela.

Pozri aj: 12 šialených vecí, ktoré robí každý jeden pár, no žiaden sa k nim verejne neprizná

businessinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok