Bratislavu navštevuje mnoho zahraničných turistov. A tak ako v každom veľkom meste, aj tu sa nájdu ľudia, ktorí chcú na tom zarobiť čo najviac. Turista sa rozhodol v jednom z podnikov ochutnať nejaké tradičné slovenské jedlo. Podľa ľudí ale zaplatil viac, ako mal.
Čo si myslí turista o Bratislave?
Turista, ktorý si na YouTube hovorí Greeno Eats, cestuje po svete, všeličo ochutnáva a jedlá následne ohodnotí na videu. V jednom zo svojich videí ukazuje, ako sa vybral navštíviť Bratislavu, aby si aj tam dal pod zub niečo dobré. Samozrejme, pozrel si aj ikonické bratislavské miesta, ktoré nevynechá hádam žiaden turista.
Páčilo sa mu, že napriek tomu, že ide o veľké mesto, v okolí hradu bol relatívny pokoj a neboli tam davy ľudí. Pochvaľoval si aj výhľady na Dunaj a okolie. Napokon ale dostal hlad a rozhodol sa zakotviť v jednej z bratislavských reštaurácií. Ide o tradičnú reštauráciu núkajúcu klasické slovenské pokrmy.
Ako prvé ho zaujalo pivo, pričom pol litra stálo podľa menu 4,90 eura. Jedálny lístok ponúkal okrem iného napríklad kapustnicu, cesnakovú či fazuľovú polievku, ale aj kurací rezeň a hovädzí guláš.
Na bločku sa objavil zvláštny poplatok
Greeno sa napokon rozhodol pre kurací vývar a hovädzie dusené mäso s knedľou a kôprovou omáčkou. Kým čakal na jedlo, skonštatoval, že v minulosti navštívil už aj Trenčín a v miestnom supermarkete jedol najhoršie čínskej jedlo vo svojom živote.
Čo sa ale týka bratislavskej reštaurácie, celkovo bol s jedlom spokojný a chutilo mu. Pochválil aj reštauráciu ako celok, vraj to tam vôbec nie je zlé. Ľudí ale prekvapilo, keď vo videu ukázal bloček. Greenova celková útrata predstavovala 28 eur a 20 centov. Za pivo zaplatil 4,90 eura, za slepačí vývar 5,90 eura a za hlavné jedlo zaplatil 14,90 eura. Na bločku sa ale objavila položka „servis“, za ktorú zaplatil navyše 2,50 eura.
Podľa Slovákov padol do turistickej pasce
Komentujúci Greenovi pod videom píšu, že sa zdá, že padol do turistickej pasce. Jeden z nich píše, že nepochybuje o kvalite jedla, no bežne si dá v meste pivo aj za polovičnú, či dokonca štvrtinovú sumu. Dodáva, že nikdy nepočul ani o poplatku za servis a pôsobí to ako niečo, čo si reštaurácia vymyslela.

Greeno priznáva, že za rohom v podniku naozaj mali pivo aj za 3 eurá. Dodáva ale, že napríklad v Británii je poplatok za servis celkom bežný, príliš si nad tým preto hlavu nelámal. Pridáva sa aj ďalší komentujúci, podľa ktorého je miesto, kde Greeno jedol, predraženým turistickým podnikom. Kritizuje tiež, že to, čo Greeno jedol, vlastne ani nie je tradičné slovenské jedlo, napriek tomu, že vo videu hovorí o ochutnávke tradičného jedla. Greeno ale dúfa, že sa mu v budúcnosti podarí navštíviť Bratislavu opäť a vyskúšať aj iné reštaurácie.
Tieto seriály ste milovali aj vy, podľa ľudí sú odpad: Boli súčasťou nášho detstva, no majú brutálne zlé hodnotenia
Bolesti tíšil vodkou a kokaínom, telo mal z AIDS takmer vysušené. Takto vyzerali posledné dni Freddieho Mercuryho
Navštívili sme nádhernú slovenskú dedinu, jedinú svojho druhu. Milujú ju ľudia z celého sveta, skrýva aj tradičnú reštauráciu
Kratom od 2 eur a záhadná „marihuana“ za 9: Skúšali sme automat, ktorý nahneval Slovákov. Dostanú sa k nemu aj deti
Simona žije v Dánsku: Za potraviny dáme 500 eur mesačne, platy sú ale neporovnateľné. Toto Slovensku veľmi chýba
Andreas s rodinou rozbehol biznis v raji na zemi. Gabriela a Peter pracujú ako zvárači v zahraničí, zarobiť vedia aj 12-tisíc
Toto málo známe a očarujúce vianočné európske mesto patrí medzi superlacné destinácie: Jednoducho ho musíte navštíviť
Prvá guľka trafila krk, druhá vystrelila mozog. Vraždu prezidenta Johna F. Kennedyho dodnes sprevádzajú konšpirácie
Nová predajňa Biedronky v malej obci je takmer hotová. Diskontný reťazec posilní svoju pozíciu okolo hlavného mesta
Jedli vlastné deti aj mŕtvoly, z vychudnutia zapáchali: Stalin spôsobil na Ukrajine šialený hladomor, snažil sa ho utajiť








Nahlásiť chybu v článku