V tejto sérii šou Na Nože mali diváci možnosť vidieť všeličo. Reštaurácia Lucas Grill je ale naozaj milou bodkou na záver. Boli sme sa tam pozrieť aj my a odchádzali sme naozaj milo prekvapení.
Niektoré jedlá šéfkuchára potešili, iné neohúrili
Ak ste videli poslednú epizódu Na Nože, viete, že šéfkuchár Martin Novák jednoznačne zažil už aj horšie privítania. Reštaurácia sa nachádza v obci Hriadky neďaleko Košíc a ponúka tradičné jedlá, medzi nimi grilované kura, rezeň, vyprážaný syr, ale aj držkovú polievku či hamburger. Polievku, ako aj šaláty, Martin vychválil, chutili mu.
Niektoré jedlá, napríklad grilované kura, ho ale až tak neohúrilo, a to napriek tomu, že majiteľ veril, že práve toto je jeho žolík a najlepšie jedlo, aké ponúka. Pri iných chodoch sa zas pýtal, prečo sú to polotovary, ktoré si ktokoľvek môže pripraviť aj doma a prečo sú zohrievané v mikrovlnke. V ponuke ho nepotešil napríklad grilovaný hermelín alebo hamburger s mäsom z polotovaru. Podotkol, že menšie úpravy si vyžadujú aj tmavšie priestory, ktoré ale boli inak vcelku príjemné.

Nedalo sa nevidieť, že majiteľ Lukáš, ale aj personál, sa naozaj snažia. Martina šokovalo, že Lukáš má dokonca za reštauráciou pristavený karavan, v ktorom prespáva, ak chce ušetriť čas a nechce cestovať domov. V reštaurácii je od rána do noci a venuje jej všetok svoj čas a energiu. Napriek tomu to ale akosi nestačilo, zakročil preto Lukášov kamarát, ktorému záležalo na tom, aby sa darilo nielen podniku, ale aj Lukášovi a robil si starosti.
Obrovské porcie za nízke ceny
Po diskusii s Lukášom šéfkuchár Martin skonštatoval, že takto to ďalej nejde. Prekvapilo ho, že za nízke ceny dáva zákazníkom na tanier obrovské porcie jedla (jedna náhodne odvážená porcia mala viac ako 600 gramov), ktoré má málokto šancu celé dojesť na jedno posedenie, čím dochádza k plytvaniu. Upozornil ho, že okrem iného musí myslieť aj na seba a urobiť zmeny, ktoré prilákajú zákazníkov a uľahčia mu život, aby si občas mohol aj vydýchnuť.

Jednou zo zmien malo byť spestrenie menu. Medzi jedlami ako rezeň či hermelín totiž šéfkuchárovi chýbali jedlá, ktoré by boli pestrejšie, ľudí viac oslovili a chutili by aj ženám či deťom. Pochopiteľne, Lukáš mal obavy, že ak zdvihne ceny a zmenší porcie, príde o nejedného zákazníka.
Reštaurácia praskala vo švíkoch
O nedostatku zákazníkov ale nemohlo byť ani reči, keď sme o dvanástej počas týždňa do reštaurácie zavítali. Na parkovisku totiž nebolo ani jedno voľné miesto. Keď sa nám napokon podarilo zaparkovať, po vstupe do reštaurácie sme museli pátrať aj po voľnom stole. Napokon nám ho uvoľnila dvojica, ktorá už dojedla a chystala sa platiť.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- čo prekážalo šéfkuchárovi Martinovi;
- aké jedlá sme sa rozhodli ochutnať;
- čo nás prekvapilo najviac;
- s akými dojmami sme odchádzali.
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Interez PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Urológ Ján Švihra: Vo vybraných prípadoch má obriezka stále veľký zmysel. Takto by mala vyzerať správna hygiena „tam dolu“
Brat za Brata zbiera údaje možno aj o vás. Redaktorka bola 21 dní v top exotickej destinácii, výdavky ju prekvapili
Objavili sme klenot, nikdy ste o ňom nepočuli: Prešli sme sa po najstaršom drevenom moste v Európe a navštívili unikát
Jednu chcel označiť horiacou cigaretou, inú zase zbil do bezvedomia. Čím bol Picasso väčší sadista, tým lepšie maľoval
Zrezanú kožu prišíval na tváre, topila sa v hnise, stál pri prvej plastike penisu: Chirurg experimentoval s obeťami vojny
ANKETA: Nemá to tu čo robiť. Pýtali sme sa Slovákov, či nakupujú v ruskom reťazci MERE a čo si o ňom myslia
Odborníčka na dýchanie Petra Gaul: 60 až 80 % z nás nedýcha správne. Čo bude platiť večne, sú 3 zásady
Najslávnejšia krádež v histórii umenia. Mona Lisa zmizla na dva roky z Louvru, podozrivý bol aj Picasso
Na Slovensku otvorili unikátny obchod: Za pár eur tu nakúpite veci, ktoré inde zrejme nenájdete, čaká na vás aj prekvapenie
Za obed som platila 2 eurá: Bola som 21 dní v top exotickej destinácii a zapisovala si výdavky. Cena dovolenky ma šokovala












Nahlásiť chybu v článku