Kto by si nerád pochutil na dobrom jedle, či už varenom doma alebo v reštaurácii. A občas príde viac než vhod dobrá inšpirácia, kam sa vybrať a čo si dopriať. Draganove inšpirácie pod názvom Food Tips Košice sledujú na Facebooku, ale aj na Instagrame tisícky ľudí.
V rozhovore sa dozviete aj:
- ako sa Dragan dostal k food blogerstvu;
- na čo si dáva najväčší pozor pri výbere reštaurácie;
- ako sa vyrovnáva s negatívnou kritikou;
- kam by si mal zájsť, ak sa chystáš do Košíc.
Čo vás viedlo k vytvoreniu Food Tips Košice? Spomeniete si na svoj prvý post?
S nástupom smartfónov so zabudovanými foťákmi som si začal fotiť jedlo, ktoré som jedol v reštauráciách a začal ho pridávať na svoj vlastný facebookový profil. To sa stretlo s úspechom, po nejakom čase mi už zvykli písať kamaráti, nech poradím reštauráciu na rande, formálne stretnutie s klientom atď.
Raz mi však jeden môj kamarát napísal, že ho nebaví sledovať, čo som mal každý deň na obed. To som bral ako relevantnú poznámku, nie každého predsa gastro musí baviť, a tak som si povedal, že si založím facebookový fanpage, kde presuniem tento svoj gastro obsah. To bude sledovať len ten, koho to zaujíma a nikoho iného nebudem spamovať. V tej dobe som ešte ani len netušil, že moju stránku raz bude sledovať aj niekto cudzí.

Ako sa vyrovnávate s negativitou v komentároch, či už na Facebooku alebo Instagrame?
Je veľký rozdiel medzi konštruktívnou kritikou a plytkými „hejtíkmi“. Ak je kritika naozaj konštruktívna a myslená úprimne, snažím sa ju prijať, aj keď to nemusí byť vždy príjemné. Oveľa častejšie sa ale stretávam s plytkou negativitou, kde si jednoducho ľudia len chcú, alebo potrebujú skrz sociálne siete uľaviť, asi od vlastných problémov alebo nespokojnosti z vlastného života. To mi po toľkých rokoch už nič nerobí, naučil som sa s tým žiť, človek sa predsa nemôže zavďačiť každému. Jediná negativita, ktorá ma dokáže zamrzieť a zabolieť, je tá, o ktorej viem, že je na nej kúsok pravdy.
Aké naj jedlo, a kde (v Košiciach) ste doteraz jedli? A čo celkovo? Spomeniete si na nejakú reštauráciu mimo Košíc, resp. jedlo, ktorému by ste udelili dvesto bodov zo sto?
V prípade gastra nerád používam pojem najlepší, lebo stále ide o vysoko subjektívnu záležitosť – čo chutí mne, nemusí inému a naopak. Ale aj keby som mal prižmúriť oči a vybrať jedno jediné „naj“ jedlo, nevedel by som, ktoré vybrať. Je toho veľmi veľa a bolo by mi ľúto vybrať iba jedno. A keby som teda mal vybrať jednu reštauráciu, tak by som odporučil Gašperov mlyn. To je reštaurácia, kde sa láska k jedlu a tradíciám pretavuje v dokonalý gastronomický zážitok.

Na druhej strane, aký je váš doteraz najhorší gastro zážitok?
Toho by sa našlo. Kúsok skla v rezni, plesnivá žemľa atď. Tieto veci sa ale snažím nedržať v hlave, čím skôr na to zabudnem, tým lepšie.
Snažil sa vás už niekto podplatiť, aby ste o nich napísali niečo pozitívne bez ohľadu na realitu?
To sa mi, našťastie, ešte nestalo. Na druhej strane, všetci už asi dobre vedia, že moje príspevky sú takmer výlučne pozitívne ladené, tak asi vedia, že nič negatívne by som o nich nepísal, aj keby si zaslúžili.
Na čo si pri výbere jedla/reštaurácie, o ktorých ľudí informujete, potrpíte? Aké varovné signály si všímate, že s reštauráciou nie je všetko s kostolným poriadkom?
Žiaden špeciálny kľúč pre výber reštaurácií nemám, snažím sa ich obmieňať, nech je môj obsah rôznorodý, no tiež mám, samozrejme, svoje obľúbené podniky, ktoré navštevujem častejšie, ako by som musel. Asi najzákladnejším varovným signálom je neporiadok. Ak sú stoly zamastené, zem špinavá a na poličkách vidno prach, vieme si asi živo predstaviť, ako to bude vyzerať v kuchyni…
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Interez PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Navštívili sme nádhernú dolinu a strašidelný hrad úplne zadarmo: Nájdete tu aj jaskyňu a priam dokonalú jesennú prírodu
Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože. O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli
Jedol psie žrádlo, celý čas bol nahý: Táto reality šou prekonala rekordy, milióny ľudí sledovali mučenie
Herci, ktorí boli počas natáčania Harryho Pottera vymenení: Niekedy to bolo fiasko, inokedy tvorcovia nemali na výber
Terapia červeným svetlom nie je zázračná, tvrdí odborníčka: Vedeckých dôkazov je málo a chýbajú, nie je to všeliek
ANKETA: Nepáči sa mi to, malo by sa to odstrániť. Slovákov sme sa opýtali, čo si myslia o Separovom sprejovaní v Himalájach
Káva za 3,60 eura nám udrela do nosa a nevoňala: Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože
Prirovnávajú ju ku Kate Middleton, takto ju mal Putin žiadať o ruku: Kto je Alina Kabajevová, údajná nová cárovná v Kremli?
Ste tu za hodinu, najete sa od 5 eur: O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli, musíte ho vidieť
Detské nosové vakcíny proti chrípke boli fuč za pár hodín. Vieme, kedy príde posledná dávka, niektorí rodičia sú zúfalí












Nahlásiť chybu v článku