Foto: Unsplash/Aplikácia Lemon8

Je to akoby mali Instagram a Pinterest dieťa. V zámorí trenduje aplikácia Lemon8, ktorá má byť priamou konkurenciou Instagramu.

Spoločnosti ByteDance, ktorá na trh uviedla megapopulárny TikTok, spôsobili udalosti z posledných týždňov menšie vrásky. V USA sa vo veľkom hovorí o tom, že aplikáciu tamojšie úrady zakážu, kvôli možnej čínskej špionáži. Na druhej strane však má ByteDance dôvod na radosť, pretože ich ďalšie dielo, Lemon8, trenduje medzi americkými aplikáciami. Informuje o tom portál Independent.

Má nahradiť Instagram

Podľa informácií, ktoré priniesol Independent, sa sociálna sieť Lemon8 aktuálne nachádza medzi najsťahovanejšími aplikáciami na americkom App Store. Propagačné materiály hovoria o priamom konkurentovi Instagramu, ktorý sa prezentuje ako „platforma na zdieľanie obsahu s mladou komunitou“. Sociálna sieť je aktuálne predmetom veľkej reklamnej kampane, predovšetkým u influencerov na TikToku.

Foto: Aplikácia Lemon8

Aplikácia, ktorá bola spustená v roku 2020 v Japonsku, má v súčasnosti približne 4 milióny aktívnych používateľov, najmä v USA a ázijských krajinách. Podľa niektorých názorov je masívna propagácia sociálnej siete reakciou na kontroverzie okolo TikToku.

Foto: Aplikácia Lemon8

Termín uvedenia na európsky trh zatiaľ nepoznáme

Napriek popularite v Ázii a USA zatiaľ nepoznáme presný termín uvedenia aplikácie na trh. Dá sa však predpokladať, že s narastajúcou popularitou sa jej čoskoro dočkáme aj u nás. Podľa oficiálnych informácií by mal Lemon8 spájať komunitu tvorcov rôzneho obsahu, ponúkať personalizovaný feed, ale tiež ľahko poskytovať ľahko dostupné editačné nástroje plné zaujímavých fontov, šablón, ale tiež úpravu videí.

Uložiť článok

Najnovšie články