Foto: TASR/AP

Rokovania sa žiaľ nikam neposúvajú.

Kyjev v utorok oznámil, že pokračujúce rozhovory s Ruskom o ukončení vojny sú „mimoriadne náročné“. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Rokovania sú mimoriadne náročné,“ povedal poradca ukrajinského prezidenta a člen ukrajinskej vyjednávacej delegácie Mychajlo Podoľak. Ruská strana sa podľa jeho slov „pridržiava svojej tradičnej taktiky“ a vytvára na proces rokovaní verejný nátlak aj prostredníctvom niektorých verejných vyhlásení.

Od marca sa dialóg nikam neposunul

Delegácie Ruska a Ukrajiny sa naposledy stretli koncom marca v tureckom Istanbule. Mierové rokovania medzi oboma krajinami zatiaľ konkrétne výsledky nepriniesli, konštatuje AFP.

Foto: Facebook Eduard Heger

Rusko obviňuje Ukrajinu zo zdržovania rokovaní

Ruskí predstavitelia obviňujú Ukrajinu z toho, že zinscenovala hrozivé zábery z Buče, ktoré zachytávajú masové hroby a telá mŕtvych civilistov ležiace v uliciach mesta, aby spomalila mierové rokovania a prinútila Západ uvaliť na Rusko ešte viac sankcií.

Foto: TASR/AP

Šéf Kremľa Vladimir Putin v utorok uviedol, že mierové rokovania v súčasnosti spomaľuje aj nerozhodnosť Kyjeva v súvislosti s jeho požiadavkami, pripomína AFP.

Uložiť článok

Najnovšie články