Foto: TASR - Jaroslav Novák

Komisia prešetrujúca smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského nenavštívi v piatok 15. januára väznicu v Prešove, pretože jeden z jej členov bol pozitívne testovaný na koronavírus.

Už aj predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian K. vylučuje možnosť, že zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktoré vzniklo 9. decembra 2020 vo väznici v Prešove, bolo spôsobené pokusom o samovraždu.

Marian Kotleba, ktorý je členom komisie zradenej ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) to napísal na sociálnej sieti pod dnešnej návšteve nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. V posledných dňoch sa na slovenských internetových stránkach objavilo množstvo dezinformácií, ktoré tvrdili opak, prípadne šírili vymyslené správy ohľadom tragickej udalosti. Aj preto ministerka Kolíková vymenovala Komisiu, ktorá celú vec prešetruje.

Pokus o samovraždu je vylúčený

Foto: TASR – Martin Baumann

„Presný mechanizmus zranenia sa stále hľadá, ale pokus o samovraždu bol v tomto prípade jednoducho vylúčený,” napísal Marian Kotleba. Zároveň potvrdil, že komisia v piatok 15. januára nenavštívi väznicu v Prešove, kde Lučanský vykonával väzbu. Dôvodom je pozitívny test jedného člena komisie, ktorý je zároveň poslancom parlamentu, na koronavírus.

Komisiu, pozostávajúcu zo 17 členov, zriadila ministerka Kolíková za účelom vyvrátenia pochybností o smrti bývalého šéfa polície. Zastúpenie v nej majú okrem koaličných a opozičných poslancov napríklad aj zástupcovia médií, verejnej ochrankyne práv či prezidentky.

Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.

Ak pociťujete akýkoľvek problém, bezplatná, anonymná a NONSTOP, odborná pomoc je dostupná na stránkach:

  • www.ipcko.sk (chat, email) – internetová poradňa pre mladých ľudí
  • www.krizovalinkapomoci.sk (bezplatný telefón – 0800 500 333, chat, email a video)
  • Dobrá linka – poradňa pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením.
Uložiť článok

Najnovšie články