Ilustračné foto: opencage.info

Majiteľ zoo vymyslel pre návštevníkov nie práve najvhodnejšiu atrakciu.

Zamestnanci zoologickej záhrady v palestínskej Gaze sa rozhodli vytvoriť pre svojich návštevníkov novú atrakciu, kvôli ktorej musia nevinné zvieratá trpieť. Nevyvolala však také nadšenie, ako sa predpokladalo. 

Pracovníci zoo sa rozhodli levici odrezať pazúry, aby sa mohla hrať s deťmi a neublížila im. Na túto novinku chceli nalákať väčšie množstvo ľudí, no na jej ostré zuby pozabudli. 14- ročná levica nazývaná Falestine musela podstúpiť chirurgický zákrok, ktorým jej odstránili pazúry. Operáciu vykonal veterinár Fayez al-Haddad napriek tomu, že nemal žiadne právne povolenie na jej uskutočnenie. A navyše, nemyslí si že urobil niečo zlé. Práve naopak. „Odstránili sme jej pazúry, aby sa s ňou deti mohli hrať.“ 

„Snažím sa, aby boli levy menej agresívne a k návštevníkom viac priateľské,“ hovorí majiteľ zoo Mohammed Jumaa. Keď však ľudia videli Falestine, najprv si od nej držali odstup. Pokúšala sa totiž škriabať o strom, no nedokázala to.

Neskôr sa však 12- ročný chlapec s ňou hral a dokonca ju objal. „Som šťastný, že som sa mohol hrať s levom a neublížil mi.“ Jumaa teda docielil svoje, no za cenu ublíženia úbohému zvieraťu. „Fotografie, ktoré som uverejnil na Facebooku sa páčili mojim priateľom,“ povedal malý chlapec.

„Chceme deťom vyčariť úsmev na tvárach a zároveň nalákať viac návštevníkov, pretože zoo má veľké výdavkami.“ No ľudia to nevidia ako najlepší nápad. Na sociálnych sieťach táto informácia vyvolala pobúrenie. „To je krutosť na zvieratách, som znechutený,“ uviedol jeden používateľ. Ďalší sa vyjadrili, že nech si odstrániť nechty skúsia samotní zamestnanci.

„Myslel som si, že sa zoologické záhrady majú o zvieratá starať a nie ich mučiť.“ Nič netušiace deti teda možno táto atrakcia na chvíľu poteší, no ľudia zostali z činu majiteľa zoo znechutení. Tento krutý čin namiesto prilákania návštevníkov docielil pravdepodobne pravý opak.

ladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články