zdroj: Dubai Tourism Indonesia

Nový raj na Zemi. Tento pochádza z rúk človeka.

Keď je zmienka o umelých ostrovoch, nejednému hneď napadne mesto Dubai. Preto je aj novootvorený umelý ostrov Bluewaters súčasťou projektu s názvom Dhs8bn práve pri pobreží tohto mesta. Na jeho vzniku sa podpísal najmä dubajský developér Meraas a toto dielo prináša nevídaný luxus. Nachádza sa priamo naproti rezidenciám Jumeirah Beach a nájdete na ňom priestor pre bývanie, množstvo reštaurácií, oddych a samozrejme aj zábavu. 

Destinácia Bluewaters je prepojená s pevninou sieťou ciest, zahŕňajúc hlavnú diaľnicu E11. Prístup na ostrov z pevniny je možný aj pešo prostredníctvom 265 metrov dlhého mostu The Wharf Link. Prístav ostrova ponúka cez 2000 parkovacích dokov, takže nebude problém, ani keď prídete na lodi či jachte.

Očakávajte oddych a luxus

Projektanti majú v pláne ponúknuť návštevníkom a obyvateľom len to najlepšie. Rozhodli sa v tomto ostrove prepojiť koncept pokojného ostrovného života s rušným životom v metropole. Súčasťou je preto obchodná zóna Wharf s ponukou 132 obchodov. Bez pochýb nebudú chýbať luxusné kaviarne, reštaurácie a bistrá. Očakávané je otvorenie ďalších prevádzok obchodov a reštaurácií.

Obyvatelia aj návštevníci rozmaznávaní na každom kroku

Noví obyvatelia majú na výber z takmer 700 apartmánov, štyroch penthousov a sedemnástich domov mestského typu. Pre ich pohodlie boli zriadené rôzne telocvične, plavecké bazény, záhrady s dovozovými drevinami určené na oddych alebo aj detské ihriská či mešita. Nasťahovanie prvých z nich je plánované na začiatok roka 2019.

Milým prekvapením je prítomnosť najpopulárnejšieho hotelového reťazca z Las Vegas, ktorý sa rozhodol na ostrove otvoriť hneď dve prevádzky – hotel Caesars Palace Bluewaters Dubai a Caesars Resort Bluewaters Dubai. Oba sú úž v plnej prevádzke a očakávajú nových návštevníkov.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Caesars Bluewaters Dubai (@caesarsbluewatersdubai),

Svetové naj aj na tomto ostrove

Dominantou ostrova je nekompromisne jeho centrum, v ktorom stojí obrovský kolotoč Ain Dubai s výškou 250 metrov. Ten pojme za jednu jazdu až 1400 pasažierov. Široké okolie Dubaja môžu výletníci sledovať zo 48 presklenných kapsúl. Každý z pilierov, ktorý podopiera túto stavbu, má výšku 126 metrov a je dlhý ako 15 londýnskych autobusov. V čase otvorenia sa stane najväčším ruským kolesom na svete.

tripmania.cz, gulfbusiness.com
Uložiť článok

Najnovšie články