Foto: TASR - Jakub Kotian

V režime základ môžu prevádzky verejného stravovania naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou.

Od piatka môžu zákazníci prevádzok verejného stravovania konzumovať jedlá a nápoje aj vo foodcourtoch obchodných domov. Podľa zverejnenej vyhlášky však v týchto priestoroch platia rovnaké podmienky ako pre ostatné reštaurácie. Informoval o tom za odbor komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Marek Eliáš.

Podmienky stravovania vo foodcourtoch

Konzumácia na mieste je povolená len v režime OP, teda ľuďom, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali alebo sú proti nemu zaočkovaní. Maximálna obsadenosť je stanovená na 50 % kapacity zariadenia. Konzumácia pokrmov alebo nápojov je umožnená výlučne posediačky, a to s cieľom zabezpečiť kontrolovaný rozostup osôb a odstup dva metre medzi stolmi. Pri jednom stole môžu spolu sedieť maximálne 4 osoby alebo osoby z jednej domácnosti. V iných priestoroch obchodných domov je konzumácia stále zakázaná.

Foto: TASR – Jakub Kotian

V režime základ môžu prevádzky verejného stravovania naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou, a to aj zároveň s režimom OP pre konzumáciu na mieste. Osoby v režime základ si teda môžu jedlo v prevádzke vyzdvihnúť, ale nesmú ho konzumovať v interiérových a ani exteriérových priestoroch reštaurácie.

Do pondelka 10. januára je konzumácia na mieste vzhľadom na stále platný zákaz vychádzania povolená len do 20:00. Reštaurácie však môžu fungovať aj po tejto hodine, nakoľko môžu mať donáškovú službu a môžu tiež vydávať jedlá zabalené na odber so sebou. Od pondelka sa obmedzenie otváracích a prevádzkových hodín pre všetky prevádzky obchodu a služieb ruší.

Uložiť článok

Najnovšie články