Ak ste fanúšikom netradičných receptov, tak si pripravte svoje chuťové bunky na tento leopardí sladký chlebík. Jedná sa o recept francúzskej pekárky Patricie Nascimento, ktorá ukázala svetu tajomstvo tohto dávno zabudnutého receptu.
Je to veľmi jednoduché. Stačí vám čokoládové a vanilkové cesto, držať sa receptu a nakoniec jedna rada priamo od majiteľky: „Chlebík podávajte s Nutellou, je to vynikajúce.“

Čo budeme potrebovať:
25 g kukuričného škrobu
250 ml mlieka
50 g masla
1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
1/2 čajovej lyžičky soli
1/2 sáčku pekárenského droždia (alebo klasické droždie rozmiešané s trochou cukru)
380 g polohrubej múky
Na tmavé hnedé cesto:
15 g kakaa a 1 lyžicu mlieka
Na svetlejšie hnedé cesto:
5 g kakaa a 1 lyžicu mlieka
Postup
V hrnci zmiešame dokopy mlieko, soľ, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Privedieme na strednom ohni k varu, kým hmota nezačne hustnúť. Nesmieme nechať hmotu vrieť, takže hrniec okamžite odstavíme od ohňa a pridáme maslo. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme do cesta múku, droždie a cukor. Rukami vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.

Jedna časť ostane biela a tú zatiaľ prikryjeme utierkou. Druhú polovicu predelíme opäť na dve časti, pričom do jednej zapracujeme 15g kakaa a lyžicu mlieka, a do druhej 5g kakaa a lyžicu mlieka. Vznikli nám teda dve časti, pričom jedna je tmavo hnedá a druhá o niečo svetlejšia. Vypracované cestá zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke cca 12 hodín odstáť.


Pokračovanie receptu nájdete na ďalšej strane…
Miška a Denis zo Sexuálnej výchovy: Klitoris je oveľa väčší, ako si ľudia myslia. Toto urobte po každom pohlavnom styku
Problém za tunelom Višňové: Vodiči neodbočia, nová cesta je zbytočná. Analytik Bazovský vysvetlil, prečo
Bola vysušená 5 rokov doma v garáži a jej rodina si to nevšimla: Záhada úmrtia mladej ženy vám nedá spávať
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka








Nahlásiť chybu v článku