Hovorí sa, že prvé školské lásky sú síce intenzívne a krásne, no väčšinou nie sú práve tie, ktoré trvajú do konca života.

Táto dvojica je však výnimkou. Spoznali sa na strednej škole a sú spolu už dlhých 26 rokov. Rozhodli sa preto, že sa podelia o svoje skúsenosti, zážitky a rady. Nežnejšia polovička z dvojice popisuje, že na ich strednej škole bolo veľa zamilovaných párov. Dokonca aj na stretávke po desiatich rokoch ich vydržalo veľa. Keď však prišlo na stretávku po 20 rokoch, mnoho párov sa rozišlo a každý išiel svojou vlastnou cestou. Čo všetko museli manželia prekonať a ako to zvládli?

Článok pokračuje pod videom ↓

Príliš mladí na lásku

Pár sa dal dokopy v čase, keď mali obaja ešte len 15 rokov. Ani jeden z nich nemal s láskou ešte veľa skúseností. Nevedeli, koľko úsilia a kompromisov si láska vyžaduje. Zvládli to však a odvtedy sa stali neoddeliteľnou súčasťou života toho druhého. Do všetkého sa však vrhli príliš mladí a teraz, keď už majú deti, nedokážu si predstaviť, že by sa ich 15 ročná dcéra mala vážne zamilovať.

pexels.com

Nedostatok peňazí je skutočne prekážkou

Na jednej strane, hovorí sa, že šťastie sa za peniaze kúpiť nedá, táto dvojica si však prešla všeličím a hovorí, že ak je niekto neustále na mizine, môže to vzťah vážne poznačiť. Žiť od výplaty k výplate, neustále niečo obetovať a odriekať si a nedokázať sa pohnúť vpred, to je recept na katastrofu. Neznamená to, že sa musíte stať milionárom, ale zvážte, kam sa chcete v budúcnosti dopracovať. Je dôležité, aby človek nemusel len prežívať, ale aby mohol spokojne a v pohodlí žiť a fungovať, zaplatiť účty, zútulniť si domov a ušetriť na nejaký ten víkendový výlet.

Neprestávajte randiť

Aj keď už má dvojica deti, je mimoriadne dôležité, aby si našli čas vyjsť niekam na večeru či do kina. Dvojica potrebuje mať čas aj pre seba, venovať sa jeden druhému a rozprávať o veciach, o ktorých by pred deťmi nehovorili. Rande neznamená vyobliekať sa a ísť sa najesť do drahej reštaurácie. Stačí dlhá prechádza, či nechať deti na noc u starej mamy a mať dom len pre seba.

pixabay.com

Rovnováha

Je dôležité, aby mal pár spoločné záujmy a činnosti, ale aj istú mieru nezávislosti. Je dobré, ak si muž raz za čas vyrazí na ryby či na futbal, žena napríklad do divadla alebo niekam s kamoškami a raz za čas sa zas dvojica spolu vyberie napríklad objavovať nové cukrárne. Dnes však málokto má čas na všetky svoje záľuby, o to viac je však dôležité nájsť si rovnováhu.

Prázdniny

Manželia tvrdia, že ak začnete o svojom vzťahu pochybovať, ideálne je vybrať sa niekam na výlet, preč od práce, účtov a rodinnej drámy. Pri tom všetkom začne byť človek časom frustrovaný a nič nepohladí dušu viac ako výlet. Nehovoríme o dvojtýždňovej dovolenke, krásne miesta spolu môžete objavovať aj cez víkendy vo svojom okolí.

pixabay.com

Hranica 7 rokov

Istý čas vzťahu bol pre dvojicu náročný, pretože všade okolo nich boli rozvádzajúce sa páry, ktoré nezvládli hranicu 7 rokov a doplácali na to aj ich najbližší. Aj antropologička tvrdí, že najčastejšie dochádza k rozvodom u párov vo veku 25 až 29 rokov, ktoré už majú dieťa. Našťastie, táto dvojica to ustála a odporúča v prípade krízy vyhľadať pomoc poradcu.

Vyznávajte lásku a dajte si bozk na privítanie aj na rozlúčku

Manželia hovoria, že toto je ich zásada – vždy si dajú bozk na privítanie aj na rozlúčku a keď si telefonujú, vždy pred zložením si povedia, že sa ľúbia. Je to pripomienka, že aj keď sa pohádajú, majú po svojom boku milujúceho partnera.

Akú radu by ste doplnili vy?

Pozri aj: Dokázané. Ak si s partnerom chcete okoreniť vzťah a spraviť ho lepším, začnite robiť túto jednu vec

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov