Je cestovanie v čase možné? Ak áno, prečo a ako to niektorí ľudia dokážu a iní nie?

Z vedeckého hľadiska je cestovanie časom zatiaľ nemožné, aj keď sa o ňom debatuje už desaťročia. Zdôrazňujeme slovko „zatiaľ“, keďže nikdy nemôžeme vedieť, čo budúcnosť prinesie. Alebo minulosť. Okrem cestovania v čase sa neraz skloňuje aj možnosť pohybu naprieč paralelnými vesmírmi či svetmi. Možností je nekonečne veľa.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno ste už videli film týkajúci sa cestovania v čase či naprieč svetmi, no počuli ste však už o mužovi menom Paul Dienach? Tvrdí, že upadol do kómy a následne sa prebudil do roku 3906. Či príbehu uveríte alebo nie je len na vás, v každom prípade je zaujímavý.

Príbeh Paula Dienacha začína tým, že následkom zvláštneho ochorenia, letargickej encefalitídy, upadol v roku 1921 na rok do kómy. Keď sa po roku prebudil, bol si istý, že jeho vedomie sa presunulo z vlastného tela do tela muža, ktorý žil v roku 3906. O celom zážitku si Dienach písal denník, na základe ktorého bola neskôr vytvorená aj kniha s názvom Chronicles of the Future, teda Kronika budúcnosti.

“I was wrong father. If only you knew all the great things there are… Even the harshest pain is welcome, both physical…

Gepostet von Chronicles From The Future – The amazing story of Paul Amadeus Dienach am Dienstag, 17. Januar 2017

Dienach tvrdí, že aj keď bol celý ten rok hospitalizovaný v Geneve, vďaka svojmu zážitku sa necítil ako väzňom pripútaným k nemocničnej posteli. Žil totiž život muža z budúcnosti menom Andrew Northman. Ten sa stal údajne účastníkom série nehôd a takmer prišiel o život. Keď sa Andrew prebudil, trval na tom, že je 20. storočie, nachádza sa v Nemecku, nespoznával vlastnú rodinu a bol neschopný spánku.

Vo svojom denníku Dienach poznamenal, že ľudia v roku 3906 si všimli, že v tele muža je vedomie niekoho iného a rozhodli sa využiť to. Spomína si, že v tom čase existoval nový druh človeka s názvom Homo Occidantalis Novus. Napriek tomu, že keď sa Paul prebudil z kómy, veľmi túžil podeliť sa so všetkým, čo videl a zažil, neurobil tak, lebo sa bál, že by ho považovali za blázna.

wikipedia.org

V roku 1922 sa presťahoval do Grécka, kde vyučoval francúzštinu a nemčinu. Jeho študenti tvrdili, že to bol jednoduchý, ale vnímavý človek. Po niekoľkých rokoch sa rozhodol opäť presťahovať, tentoraz do Talianska. Pred odchodom však daroval denník so zápiskami z cesty do budúcnosti jednému zo svojich žiakov, Papahatzisovi. Ten sa rozhodol denníky preložiť a vytvoriť knihu.

Čo sa s Paulom dialo ďalej, nie je známe, Kroniku budúcnosti si však aj dnes môžete zaobstarať na internete a vytvoriť si na celý príbeh vlastný názor.

Pozri aj: Táto žena tvrdí, že mala sex s 20 duchmi. S niektorým z nich by sa dokonca chcela usadiť a mať s ním dieťa

educateinspirechage
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov