Každý z nás má iné preferencie týkajúce sa ľudí, hlavne partnera. Pre niekoho je dôležitá vypracovaná postava, pre niekoho bankové konto, pre mnoho ľudí zmysel pre humor...a takto by sme mohli pokračovať do nekonečna. Viete ale, čo je na iných ľuďom najpríťažlivejšie pre sapiosexuála?

Stretli ste sa už niekedy s pojmom sapiosexuál? Jednoducho povedané, sapiosexuáli sú milovníci inteligencie. Na iných ich nezaujme výzor, ani majetok, ale najskôr to, čo majú v hlave. Možno si pomyslíte, veď to predsa pre každého normálneho človeka. Prečo by preto mal byť radený do zvláštnej skupiny. Ak ste však sapiosexuál a nesmierne intenzívne vás priťahuje inteligencia, chápete, že to nie je len nový módny trend. Ako teda spoznáte, že patríte k sapiosexuálom?

Článok pokračuje pod videom ↓

Uprednostníte dobrú knihu pred posedením v bare

Porovnanie barov a kníh znie síce ako klišé, ale podstatou je, že si vyberiete miesto, kam sa vyberiete radšej. Dôležité pre sapiosexuála nie je len to, kde trávi svoj čas, ale najmä s kým. Predstavte si potulovanie sa po múzeu v Louvri a prehýrenú noc v bare plnom potenciálnych nápadníkov. Kam by ste išli radšej? Ak ste si vybrali múzeum, je veľká šanca, že ste sapioseuxuál.

sapiosexuál1
pexels.com

Radšej zvolíte duchaplné žartovanie ako svetské konverzácie

Konverzácie na stretnutiach, hlavne na prvom rande, môže byť občas tá najnudnejšia vec na svete. Väčšinou prvé rande pripomína skôr pracovný pohovor. Sapiosexuál v nás potrebuje nie len skutočne kvalitnú konverzáciu, ale aj duchaplné vtipkovanie. Najlepšie také, kde si obe strany vymieňajú vtipy ako boxeri údery. Kľúčom v tomto prípade nie je samotný fakt komunikácie, ale že komunikujete kreatívne. Ak v konverzácii obľubujete sarkazmus, pravdepodobne ste sapiosexuál.

Viac vám vyhovuje ticho, ako klebety

Občas sú najlepšie konverzácie tie, kde nie je nutné nič hovoriť. Prevládajú hlavne vo vzťahoch, v ktorých dvaja ľudia nemajú potrebu za každú cenu vyplniť každú minútu ticha. Niekedy človek potrebuje byť na minútu sám so svojimi myšlienkami. Využiť chvíľku na premýšľanie, denné snenie, alebo len tak relaxovať a užiť si tento moment. Ak si viete dokonale predstaviť len tak s niekým ležať na gauči a v tichu si čítať knihy, ste dokonalým exemplárom sapiosexuála.

sapiosexuál2
pexels.com

Zvolíte si kvalitu pred popularitou

Posledná vec, ktorá sapiosexuála zaujíma je, čo je a čo nie je trendy. Samozrejme, na milovníkov inteligencie natrafíte aj v nočných kluboch, avšak garantujem vám, že radšej by práve boli niekde inde. Nedržia sa za každú cenu svojej „svorky“, avšak zaujímajú sa o to, čo majú radi ľudia, na ktorých im záleží. Hodnotili ste niekedy prvé rande len na základe toho, kam vás dotyčný zobral? A nemyslíme tým, koľko zaplatil za vaše jedlo, ale kreativitu.

Dbajú skôr na to, čo je pre nich vkusné a nie na to, čo je trendy

Ako už bolo spomenuté, sapiosexuál sa riadi vlastným vkusom, nie najnovšími trendami. To znamená, že napríklad uprednostnia malé hudobné podujatie živej kapely o ktorej pravdepodobne málokto počul, niekde v útulnej kaviarni, kde je okolo sto ľudí, namiesto vypredaného štadióna s top 40 rockovými kapelami. Individualita je pre nich veľmi dôležitá. Ak chcete s takýmto človekom chodiť, uistite sa, že máte podobný vkus. Ináč by výlety mohli dopadnúť katastrofálne, keďže by ste sa nezhodli na hudobnom vkuse. Dôležitejšie ako hudba alebo vkus na filmy, je to kým ste. Už ste sa o niekoho prestali zaujímať po tom, čo vám ukázal svoju zbierku cédečiek?

sapiosexuál3
pexels.com

Správna gramatika je dôležitejšia ako počet „seflíčiek“ na facebooku

Napriek tomu, že to pre niektorých môže vyznieť zvláštne, pre iných je to podstatné. Vzhľadom na to, že si už takmer viac píšeme cez chaty a sms, než sa osobne rozprávame, je dôležité ovládať jazyk a vyjadrovanie. Sapiosexuála vie veľmi znechutiť, ak musí niečie správy doslova lúštiť. Nehovoriac, ak to preženiete s nespočetným množstvom rôznych emotikon. Ak nedokáže pochopiť, ako si niekto dokáže pomýliť „my“ a „mi“ a ak to niekto ovláda, ste v siedmom nebi, pravdepodobne ste aj vy sapiosexuál.

sapiosexuál4
pexels.com

Máme nekonečný prístup k informáciám a nekonečné množstvo možností nadobúdania poznatkov. Tak prečo ich nevyužiť? Určite by ste sa radšej páčili niekomu s „diagnózou“ sapiosexuál, kto by váš neustále niečím prekvapoval, nikdy by ste sa s ním nenudili a stále by ste s ním objavovali niečo nové, než niekomu, s kým by ste umierali od nudy a ešte by vás aj oslovil s desiatimi gramatickými chybami v jednej vete. Nemám pravdu?

Pozri aj: 8 ZNAKOV, KTORÉ VÁM POVEDIA, ČI STE INTELIGENTNEJŠÍ AKO VÄČŠINA ĽUDÍ

psych.sk (Petra Sušaninová), iheartintelligence.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov