Existuje mnoho inteligenčných a vedomostných testov, ktoré by vám prezradili, ako na tom v skutočnosti váš rozum je.

Existuje však aj niekoľko predpokladov, ktoré na človeka vplývajú a zvyšujú tým jeho inteligenciu. Jedná sa o rôzne spoločenské, psychologické vplyvy, alebo návyky. Otestujte sa, či spĺňate niektoré z nasledujúcich znakov. Ak áno, potešíme vás. Ste inteligentnejší ako väčšina ľudí okolo vás!

Článok pokračuje pod videom ↓

Najstaršie dieťa

Pokiaľ ste najstaršie dieťa v rodine, predpoklady, že ste inteligentnejší ako ostatní, sú vysoké. Podľa štúdie z roku 2007, sú totiž najstaršie deti v rodine najmúdrejšie. Nie je to však výsledok genetiky, ale psychológie a rodinných vzťahov.

momsxyz.com
momsxyz.com

Hudobná škola

Výsledky z výskumu v roku 2011 potvrdili, že deti, ktoré navštevovali hudobnú školu v rozmedzí 4. a 6. roku života, sú v priemere inteligentnejšie ako deti, ktoré hudobné školy nenavštevovali.

yamahamusicschoolabq.com
yamahamusicschoolabq.com

Nefajčiar

Podľa výskumov izraelských vedcov sú nefajčiari inteligentnejší ako ostatní ľudia. Potvrdil im to test na 20 000 mladých mužoch vo veku 18-21 rokov. Štatisticky mali fajčiari priemerné IQ 94 zatiaľ čo nefajčiari až 101.

radioone.fm
radioone.fm

Postava

Štíhla postava je taktiež znakom šikovného rozumu. Zdravé telo ide totiž ruka v ruke so zdravou mysľou. Francúzski vedci dokázali, že obézni ľudia nie sú tak inteligentní ako štíhli. V teste si totiž obézni ľudia dokázali spomenúť len na 44% informácií. Štíhli to v priemere zvládli až na 56%.

dlshealthworks.com
dlshealthworks.com

Ľaváci

Výskumy potvrdili, že ľaváci premýšľajú inak ako praváci. Práve toto odlišné zmýšľanie im napomáha ku väčšej kreativite. Častejšie prichádzajú s novými nápadmi a myšlienkami, ktoré bývajú spravidla úspešnejšie.

playbuzz.com
playbuzz.com

Drogy

Podľa výskumu z roku 2012 existuje spojitosť medzi výškou IQ a rekreačným užívaním omamných látok.  U detí, ktoré majú v mladom veku vysoké IQ je zvýšená pravdepodobnosť, že budú v dospelosti rekreačne užívať niektorú z omamných látok.

stuffstonerslike.com
stuffstonerslike.com

Mačky vs. Psy

Len jeden rok starý výskum potvrdil, že majitelia mačiek majú v priemere vyššie IQ ako majitelia psov. Psíčkari sú skôr extroverti a spoločensky založení ľudia, kdežto majitelia mačiek bývajú zväčša samotári. Voľný čas trávia prevažne doma pri svojom intelektuálnom hobby.

bostonglobe.com
bostonglobe.com

Výška

Princetonská univerzita dokázala, že vyššie deti sú inteligentnejšie ako nižšie. Výskum prebiehal na deťoch v predškolskom veku pomocou kognitívnych testov, v ktorých sa lepšie darilo tým vyšším.

livescience.com
livescience.com

Spĺňate väčšinu z týchto spomenutých znakov? Gratulujeme, ste pravdepodobne o niečo inteligentnejší ako väčšina ľudí na planéte!

Psych.sk
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov