Každý človek je niečím jedinečný a v niečom vyniká.

Vo všetkom však musí byť rovnováha a zrejme neexistuje jedinec, ktorý by nemal nejakú zvláštnosť. Či už je to bizarný koníček, zvláštny náhľad na svet či nejaký fetiš. A svoje fetiše mali aj tí najväčší myslitelia, vedci a umelci v histórii. Známi sú nie len vďaka svojim skutkom či vynálezom, ale aj práve vďaka svojim zvláštnostiam.

Článok pokračuje pod videom ↓

Markíz De Sade

Možno je vám toto meno povedomé, De Sade bol francúzsky aristokrat, spisovateľ a revolucionár. Preslávil si najmä vďaka svojmu postoju k sexualite a k životu, no aj pornografickými novelami. Práve od jeho mena je dovodený pojem sadizmus, čo znamená čerpanie potešenia z bolesti. De Sade mal aférku so sestrou svojej manželky, využíval ju ako svoju sexuálnu otrokyňu. Zaujímavé je, že manželka o jeho záľube vedela a dokonca mu pomáhala v hľadaní otrokov, ktorí by im slúžili ako zábavka. O tomto období svojho života neskôr napísal aj knihu, ktorá dostala názov 120 dní sodomie.

Donatien Alphonse François de Sade was born on June 2, 1740.“My manner of thinking, so you say, cannot be approved. Do…

Gepostet von The Marquis de Sade am Donnerstag, 2. Juni 2016

Sigmund Freud

Tento známy psychiater na našom zozname jednoducho nemôže chýbať. Preslávil sa psychoanalytickým prístupom, ktorého základom je vyjadrenie do nevedomia potlačených myšlienok a pocitov. Kontroverzná je najmä jeho teória zaoberajúca sa vývinom detskej sexuality. Tvrdil, že deti sú sexuálne priťahované rodičom opačného pohlavia. Dievčatá podľa neho trpeli tzv. Elektriným komplexom a chlapci Oidipovským komplexom. Odkiaľ asi čerpal inšpiráciu pre tieto teórie? Predpokladá sa, že prechovával podobné pocity voči svojej matke.

Gepostet von Freud Explica am Donnerstag, 20. November 2014

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart sa preslávil vo svete hudby nádhernými skladbami, ako napríklad Requiem, Malá nočná hudba či Symfónia č. 40. Ani on však nebol čistý ako ľalia a ak sa pozriete na názvy jeho menej slávnych skladieb, pochopíte prečo. Jedna z nich má napríklad názov Leck mir den Arsch feinrecht schön sauber, čo v preklade znamená Vylíž mi pekne zadok do čista. Zvláštny nie je len názov, v podobnom duchu sa totiž nesie aj celý text pesničky.

Gepostet von Mozart – Composer am Sonntag, 12. Juni 2016

Albert Einstein

Einstein je považovaný za jedného z najväčších mysliteľov a vedcov všetkých čias a preslávil sa najmä prínosom v oblasti fyziky. Slávny bol však aj vďaka niečomu inému. Oženil sa totiž so svojou vlastnou sesternicou. Neskôr ju opustil kvôli svojej sekretárke, tú však opustil tiež. Povedzme, že aj keď bol ako vedec génius, vo vzťahoch zrejme nemal celkom jasno.

Gepostet von Albert Einstein am Montag, 2. November 2015

Joseph Smith Jr.

mormónskej cirkvi ste už možno niečo počuli. Okrem toho, že založil novú cirkev sa preslávil aj tým, že sa nebránil polygamii, teda mnohoženstvu. Za svoj život mal dohromady 28 manželiek a tvrdil, že mu tak poradil Boh, aby sa k nemu dostal o niečo bližšie.

Happy Birthday Joseph!Joseph Smith Jr., future prophet of the Restoration, was born just two days before Christmas on Monday, December 23, 1805.

Gepostet von Joseph Smith Jr and Emma Hale Smith Historical Society am Montag, 23. Dezember 2013

Benjamin Franklin

Franklin sa preslávil ako vedec, diplomat, politik a vynálezca. Aj on mal však zvláštnu záľubu. Bol milovníkom starých žien. Pomyslite si, aké je nezvyčajné vidieť mladšieho muža v spoločnosti staršej ženy v súčasnosti. V jeho dobe bolo takéto zmýšľanie a cítenie ešte menej akceptované.

"Be at war with your vices, at peace with your neighbors, and let every new year find you a better man."–Benjamin Franklin

Gepostet von Benjamin Franklin am Donnerstag, 1. Januar 2015

Henrich VIII.

Henrich VIII. bol anglickým kráľom medzi rokmi 1509 až 1547. Je známy fakt, že mal mnoho manželiek. Na rozdiel od Josepha Smitha však dal popraviť každú, ktorá mu nebola schopná dať mužského potomka.

Facts are only facts when they directly support what I already believe.

Gepostet von Henry VIII am Montag, 11. September 2017

Joyce James

James bol slávnym spisovateľom, ktorého možno budete poznať napríklad vďaka dielu Ulysses. Vďaka nemu sa spisovateľstvo vydalo celkom inou cestou, než ako bolo známe dovtedy. Nech by ste mu už hádali akýkoľvek fetiš, len tak ľahko by ste ho neodhalili. Jeho záľubou bolo totiž počas milovania prdieť ľuďom do tváre. Dokonca o tom napísal aj niekoľko vášnivých listov svojej manželke. Nanešťastie, ich obsah je natoľko vulgárny, že nie je možné ich verejne prezentovať ani dnes.

James Joyce won a second place medal in an all-Ireland singing competition on this day in 1904. Joyce had enough…

Gepostet von James Joyce am Dienstag, 16. Mai 2017

Jean- Jacques Rousseau

Bol to jeden z najvýznamnejších filozofov 18. storočia a pomohol rozvinúť modernú sociológiu a politiku. Okrem politiky mal však aj iné záľuby. Vo svojej autobiografii odhalil, že k tomu, aby sa mohol sexuálne vzrušiť, potrebuje dostať poriadny výprask. Dokonca priznal, že všetko začalo v časoch, keď bol ešte dieťa a jeho pestúnka mu dala na zadok. Údajne z toho mal viac potešenia, než strachu.

Gepostet von Jean-Jacques Rousseau am Samstag, 15. März 2008

Caligula

Caligula sa ako rímsky vládca preslávil najmä svojou krutosťou. Napríklad, z dlhej chvíle dal nahnať skupinku úbožiakov do výbehu s levmi. Keď sa práve nezabával zabíjaním, oddával sa iným radostiam. Do svojho paláca pozval senátorov aj s manželkami a vyspal sa s nimi. Niet divu, že jeho vláda trvala len 4 roky. Žiaden muž nechce vládcu, ktorý mu pre zábavku preberie manželku.

S akým najzvláštnejším fetišom ste sa doteraz stretli vy?

Pozri aj: Patria k výchove, tieto sú však extrém. 10 najhorších trestov, ktoré učitelia či rodičia použili na svojich deťoch a žiakoch

wittyfeed
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov