Každý má rád iný filmový žáner. Niekto sa v hororoch vyžíva, iný si zas radšej pozrie rozprávku.

Aj skalný fanúšik hororu sa však občas musí presviedčať, že to, čo vidí vo filme, nie je pravda, ale výplod fantázie šikovného režiséra. Pri väčšine filmov to aj platí. Nie však v tomto prípade. Tieto horory boli natočené na základe skutočnej udalosti a ak máte tendenciu príliš sa vžívať do pocitov obete, odporúčame vám skutočne si radšej pozrieť rozprávku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Exorcista, 1973

Regan má 12 rokov, keď objaví tabuľku Ouija. Začnú ju trápiť príznaky depresie a zdá sa, že je posadnutá neznámymi silami. Reganina matka Christ si o ňu robí starosti, vyhľadá preto lekára, ten však dieťaťu nevie pomôcť a odporúča jej obrátiť sa na exorcistu a kňaza. Tí ju síce vyliečia, no obaja umrú a Regan ani len netuší, čo všetko spôsobila.

Hlavným hrdinom skutočného príbehu bol 14-ročný Robbie, ktorý so svojou starou mamou často dosku Ouija využíval. Stará mama zomrela a on skončil v psychiatrickej liečebni. Diali sa okolo neho zvláštne veci a názory na ne sa rozchádzajú. Niektorí tvrdia, že išlo o paranormálne javy, iní, že mal Robbie len skutočne zvláštne a výrazné prejavy smútenia za starou mamou.

Nočná mora z Elm Street, 1984

Nancy videla umierať svojich priateľov. Všetci ju však považujú za blázna a myslia si, že si vraha len vymyslela. Freddy Krueger sa jej v snoch objavuje čoraz častejšie. Postupne sa ukazuje, že nočná mora menom Freddy Krueger má na konte obetí oveľa viac.  Celý príbeh vznikol v roku 1981, keď do Ameriky prichádzali utečenci z Laosu, následne však umierali v spánku. Smrť 13 mužov sa nepodarilo objasniť dodnes.

Psycho, 1960

Norman Bates je psychicky narušený majiteľ motela. Jedného dňa sa v ňom ubytuje žena menom Marion, už však odtiaľ neodíde a dôvod je skutočne desivý. Film je adaptáciou skutočného príbehu Eda Geina, ktorý si z kože ľudí vyrábal nábytok.

V zajatí démonov, 2013

Manželia s piatimi dcérami sa presťahujú do nového domu. Tam ich však nečaká vysnívaná budúcnosť v útulnom hniezdočku. Dom je pretkaný temnými silami, ktorým budú musieť čeliť. Pred nimi ho totiž vlastnila žena, ktorá obetovala vlastné dieťa a pozemok prekliala. V skutočnom príbehu žila rodina v strašidelnom dome 9 rokov, kým sa ho napokon rozhodla opustiť.

Anabelle, 2014

Bábika Anabelle dostala meno po dievčati, ktoré zabilo svojich rodičov a spáchalo samovraždu. Bábika však zdedila viac než len meno, stal sa z nej démon bažiaci po krvi. Bábika Anabelle existuje aj v skutočnosti, aj keď od tej filmovej má poriadne ďaleko. Aj tá skutočná je však opradená záhadami.

Kliatba z temnôt, 2012

Dievča sa rozhodne, že vo výpredaji kúpi záhadnú škatuľu. Keď od nej objaví kľúč, odomkne ju. To však nemala robiť. Vypustí totiž démona, ktorý ju posadne. Podarí sa otcovi dušu dievčatka oslobodiť a vrátiť démona tam, kam patrí?

Skutočný príbeh vznikol na základe článku v novinách, ktorý opisoval záhadnú škatuľu. Tú niekto umiestnil na eBay. V škatuľke boli nájdené vlasy, kúsok granitu, ružový púčik, kalich, sviečka a podľa všetkého aj démon dybbuk. Krabičku sprevádzali zvláštne javy, až kým nebola za 280 dolárov predaná do múzea.

Máte odvahu na pozeranie hororov? Ktorý je váš obľúbený?

Pozri aj: TOP 10 najstrašidelnejších krátkometrážnych hororov: Každý má len pár minút a všetky si môžete zdarma pozrieť online

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov