pixabay.com

Vo Veľkej Británii nemôžete byť v krčme opití či napríklad vojsť do budovy parlamentu v brnení. Aj toto sú šialené zákony, ktoré boli prijaté už pred niekoľkými rokmi, no platia aj dodnes.

Vedeli ste, že vo Veľkej Británii je byť opitý v krčme vlastne zločin? Alebo napríklad, že sa môžete dostať do riadnych problémov, ak budete podozrivo manipulovať s lososom? Možno to znie šialene, no tieto zákony, ktoré boli publikované pred desiatkami rokov, platia ešte aj dnes. Všetky zákony sú totiž zapísané vo Veľkej listine slobôd, známej ako Magna Charta a keď sa robil prieskum, vybralo sa niekoľko tých najabsurdnejších a najšialenejších zákonov, ktoré sa v zákonníku našli. Tu je teda aspoň zopár z nich.

  1. V Liverpoole je nelegálne, ak je žena bez vrchnej časti oblečenia. Výnimkou môže byť iba predavačka v obchode s tropickými rybičkami.
  1. Na Štedrý večer sa nemôže jesť biskupský chlebíček. Za čias Olivera Cromwella bolo zakázané jesť biskupský chlebíček a vianočný puding, pretože sa to považovalo za istý druh obžerstva. Či to ešte stále platí, nie je známe.
  1. Tehotné ženy majú právo “uľaviť si” kdekoľvek. Napríklad aj do prilby policajta.
  1. Je nelegálne vstúpiť do budovy parlamentu v brnení. Zákon platí už od roku 1913.
  1. V Yorku je legálne zavraždiť Škóta v starobylej stavbe, ale len vtedy, ak má so sebou luk a šípy.

    pixabay.com
  1. Zákon z roku 1872 hovorí o tom, že priestupkom je to, ak hostinský dovolí, aby bol v jeho krčme niekto opitý. Alebo inými slovami, nemôžete byť opití v krčme.
  1. Nie až tak starý zákon z roku 1986 zase hovorí, že je nezákonná akákoľvek manipulácia s lososom za podozrivých okolností.
  1. Niesť obyčajnú dosku po chodníku je taktiež v rozpore so zákonom.
  1. Na tento zákon by sme si na Slovensku pravdepodobne ťažko zvykali. Zákon z roku 1836 tvrdí, že trepanie kobercov na ulici je nezákonné. Trepať môžete iba rohožku a aj to iba pred ôsmou hodinou ráno.
  1. Podľa toho istého zákona je nelegálne, aby akákoľvek osoba púšťala na ulici šarkana alebo aby sa šmýkala po ľade.

    pexels.com
  1. Akákoľvek mŕtva veľryba alebo jeseter, ktorý sa nachádza na britskom pobreží, sa automaticky stáva majetkom monarchu.
  1. Rok 1984 priniesol nový zákon a to, že v Londýne je nelegálne aby osoba, ktorá si je vedomá toho, že má mor, jazdila autobusom.
  1. Podľa zákona z roku 1847 zas nemôžete mať pred domom alebo v prednej časti domu chlievik. Je to prípustné iba ak by bol poriadne schovaný.
  1. Zákon z roku 2004 tvrdí, že nikto nesmie do Anglicka dovážať zemiaky, o ktorých vie alebo má vážne podozrenie, že ide o poľské zemiaky.

    pexels.com

Pozri aj: 10 najbizarnejších prvoaprílových hoaxov histórie, na ktoré sa nechali nachytať tisícky ľudí

interez.sk (Alexandra Geletová), mirror.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články