Labirynt Śnieżny/facebook

Gigantická stavba snežného labyrintu v poľskom Zakopanom je pravdepodobne najväčší snežný labyrint na svete. Uchádza sa o zapísanie do Guinessovej knihy rekordov.

Iba pár kilometrov za slovenskými hranicami vyrastá obrý labyrint zo snehu. Gigantická stavba je považovaná za najväčšie snežné bludisko na svete. S výstavbou sa začalo už v novembri, no stavbu prekazilo teplé počasie. Súčasné teploty sú však pre stavbu viac ako priaznivé, a tak otvorenie labyrintu je už len otázkou krátkeho času. 

Autori projektu Artur Haber a Jarek Sitarz sú na svoje snežné dielo patrične hrdí a chcú ho dať zapísať do Guinessovej knihy rekordov. Na stavbu bludiska spotrebovali až 60-tisíc kociek ľadu a na jeho výstavbe pracovalo až 40 zamestnancov. Bludisko by malo mať rozlohu až 2500 metrov štvorcových.

Labirynt Śnieżny/facebook
Labirynt Śnieżny/facebook

Stavbu začali budovať ešte koncom minulého roka, avšak na dokončenie kvôli počasiu sa muselo počkať až chladnejšie dni. Veľký snežný labyrint vystavali aj minulý rok, no tohtoročný labyrint bude ešte väčší.

Labirynt Śnieżny/facebook
Labirynt Śnieżny/facebook

Ak sa budete v najbližšom období pohybovať na severe Slovenska, alebo v blízkosti poľského Zakopaného, urobte si sem krátky výlet. O jedinečný zážitok rozhodne nebude núdza.

Takto vyzeral labyrint pred rokom:

Pozri aj: Kalameny: V tomto termálnom jazierku na Slovensku sa okúpeš zadarmo, uprostred prírody a aj v zime

interez.sk (mmm), dobrenoviny.skLabirynt Śnieżny- Facebook
Uložiť článok

Najnovšie články