Foto: SITA/AP / Twitter

Musk prišiel o ďalšieho zamestnanca.

Fungovanie a udržanie sa v Twitteri nie je za posledné týždne vôbec jednoduché. Nový majiteľ Elon Musk nastolil vlastnú politiku, ktorej súčasťou sú aj masívne prepúšťania či zmeny v štruktúrach. Najnovšie mal výmenu názorov s už bývalým zamestnancom, ktorého vyhodil rovno na platforme.

Sociálna sieť Twitter má od novembra 2022 nového majiteľa aj výhradného riaditeľa. Je ním miliardár Elon Musk, ktorý odkúpil spoločnosť za 44 miliárd dolárov. Od začiatku nastolil vlastnú politiku a začal so zmenami, ktoré sa dotkli takmer každého zamestnanca vo firme. Manažéri museli spávať v práci, či pracovať veľké množstvo hodín.

Nezhoda na sociálnej sieti skončila výpoveďou

Neskôr začal niektorých prepustených opäť zamestnávať, no rozruch a mnoho zmien spôsobili chaos, ktorý si vyžiadal aj masívne mazanie účtov po celom svete. Ako píše portál Metro, vo svojských praktikách Musk pokračuje aj naďalej. Najnovšie vyhodil dlhoročného zamestnanca z firmy priamo cez Twitter, pretože mali nezhodu o Twitteri.

Foto: SITA/AP

Problémom bolo tentokrát fungovanie aplikácie na operačnom systéme Android. Ako je známe, Musk nariadil aj viaceré technologické zmeny, ktoré sa mohli odraziť aj na fungovaní platformy. Miliardár sa vo svojom statuse ospravedlňoval ľuďom za to, že aplikácia nefunguje na Androide podľa predstáv. Na to zareagoval aj Eric Frohnhoefer, inžinier, ktorý v Twitteri pracoval 6 rokov práve na vývoji a spravovaní funkcií pre Android.

Už bývalý zamestnanec sa následne ohradil, že aplikácia funguje správne a majiteľ sa mýli. Ako sme si mohli zvyknúť, reakcia na seba nenechala dlho čakať. Zvlášť po tom, čo Frohnhoefera podporilo množstvo ľudí za to, že sa odvážil napísať niečo negatívne priamo Muskovi.

Už sa neprihlásil, Musk ho vyhodil

Dá sa predpokladať, že príspevok sa dostal až k Muskovi, pretože inžinierovi následne zablokovali prístup do pracovného konta na počítači a tiež účet na Twitteri. Používatelia začali neskôr podpichovať aj samotného Muska, že ako bude reagovať na posledné udalosti a nesúhlas inžiniera ohľadom Androidu. Odpoveď miliardára bola krátka a stručná: „Už je prepustený,“ napísal.

Twitter má po tomto incidente minimálne o jedného zamestnanca menej, no zdá sa, že podobným prípadom sa pod rukou Muska bude vyhýbať len veľmi ťažko.

Uložiť článok

Najnovšie články