foto: TASR - Martin Baumann

Slovensko odohralo druhý zápas majstrovstiev sveta v hokeji.

Po včerajšom víťazstve nad Francúzskom nastúpila dnes naša reprezentácia proti ťažšiemu súperovi z Nemecka. Zápas sa nám nepodarilo doviesť k víťaznému koncu, s Nemeckom sme prehrali 1:2.

Slovensko nastúpilo v nezmenenej zostave oproti včerajšiemu zápasu. V bránke sa teda opäť ukázal Patrik Rybár, na striedačke ho avšak kryl Adam Húska. Prvý útok tvorili Krištof, Lantoši a Tatar opäť ako kapitán. V druhom sa predstavili Slafkovský, Roman a Regenda, v treťom zas Tamáši, Lunter a Pospíšil. Poslednú, štvrtú formáciu, tvorili Minárik, Liška a Takáč. V obrane sa predstavili Čerešňák, Rosandić, Nemec, Ivan, Jánošík, Gachulinec a Grman.

Prvá tretina

Prvá väčšia príležitosť prišla v tretej minúte a postarala sa o ňu naša štvrtá formácia. Po peknej prihrávke Lišku spoza brány pálil od modrej čiary Gachulinec, Grubauer jeho strelu kryl. Po obrovskej chybe Takáča v šiestej minúte sa dostal zoči voči nášmu brankárovi Ehl, avšak ani na tretíkrát nedotlačil puk za Rybára.

foto: TASR – Martin Baumann

V prvej desaťminútovke sme mohli vidieť prelievanie hry z jednej strany na druhú, viac striel si však vypracovali naši hokejisti. Tvrdou hrou nemeckého tímu sme sa nenechali zaskočiť a v prvej tretine sme mohli vidieť hneď niekoľko tvrdých hitov na obidvoch stranách.

foto: TASR – Martin Baumann

V 16. minúte sme nastrelili tyč po tom, čo Adam Liška tečoval strelu od modrej čiary. Presne dve minúty pred koncom nás súper zatlačil v obrannom pásme a Nemec oslabil náš tím za krošček. Presilovke sme sa aj napriek tlaku Nemecka ubránili. V prvej tretine sme tak gól nevideli.

Druhá tretina

Prvú šancu sme mali v prvej minúte po skvelej práci Tatara za bránkou, Regenda však z bekendu gól nedal. V druhej minúte sa do prečíslenia dostali Nemci no napriek tomu, že nevystrelili, sme inkasovali gól. Po Plachtovej nahrávke pred bránku dostal puk za Rybára nešťastne Jánošík.

foto: TASR – Martin Baumann

Našu aktivitu však inkasovaný gól neovplyvnil. V nasledujúcich minútach sme sa dostali do sľubných šancí, avšak koncovka nebola ani v jednom prípade ideálna.

foto: TASR – Martin Baumann

V siedmej minúte sa opäť dostalo Nemecko do prečíslenia, na 2:0 zvýšil Pfoederl. Hneď po buly sa po Slafkovského prihrávke dostal do samostatného úniku Roman, Grubauer ale puk vyrazil. Ďalšia veľká príležitosť znížiť prišla v desiatej minúte, ani Krištof s Nemcom nedokázali z dorážky dotlačiť puk za nemeckého brankára.

foto: TASR – Martin Baumann

V 12. minúte sa ale naši hokejisti konečne dokázali presadiť, Pospíšil sa obtočil okolo bránky a spoza nej dotlačil puk za Grubauera. Iba pár sekúnd po našom góle sme sa ale museli opäť brániť, Gachulinec nepríjemne narazil v našom obrannom pásme na mantinel Soramiesa. Nemecko nás dokázalo zavrieť a ich tlak viedol k ďalšiemu vylúčeniu. Až 90 sekúnd sme sa museli brániť o dvoch hráčov po vylúčení Ivana, kvôli faulu, ktorý však Ivan nespáchal. Vďaka skvelej obrannej hre sme sa dokázali ubrániť, Nemci nám tak na dva góly neodskočili.

Minútu pred koncom sa nám podarilo súpera zatlačiť v útočnom pásme a skvelou hrou sme si vypracovali viacero príležitostí. Náš tlak viedol k našej prvej presilovej hre, keď Kastner fauloval Krištofa 30 sekúnd pred koncom tretiny. Tú sme už nevyužili, ale jej väčšiu časť si presúvame do záverečnej tretiny.

Tretia tretina

Po 40 sekundách našej presilovej hry pridržal puk Muller, za čo si išiel sadnúť na trestnú lavicu a my sme si zahrali presilovú hru o dvoch hráčov. Tú sa nám využiť nepodarilo a ani nasledujúcu presilovú hru o jedného hráča.

foto: TASR – Martin Baumann

Nasledujúce minúty sa hral hokej zo strany na stranu no bez väčších príležitostí. Naši hráči však boli naďalej strelecky aktívnejší.

V 13. minúte sa do peknej streleckej pozície dostal Lantoši, jeho puk skončil iba na betónoch Grubauera. Posledných 5 minút sa nieslo v znamení nášho tlaku, chýbalo nám však šťastie v zakončení. Dve minúty pred koncom sme hrali so šiestimi hráčmi po odvolaní Patrika Rybára z brány. Napriek tomu, že sme takmer celé dve minúty strávili v útočnom pásme, vyrovnať sa nám už nepodarilo.

Slovensko tak napriek snahe prehralo s Nemeckom. Ďalší zápas odohrá Slovensko proti Kanade v pondelok, 16. mája o 15:20.

Uložiť článok

Najnovšie články