Foto: Facebook/Russian Foreign Ministry

Skupina ruských diplomatov bude na cestu zo Severnej Kórey ešte dlho spomínať

Skupina ruských diplomatov musela kvôli opatreniam spojených s ochorením COVID-19 odchádzať zo Severnej Kórey aj za pomoci železničnej dreziny. 

Covidové opatrenia

Osem ľudí cestovalo vlakom a autobusom, aby sa z krajiny dostalo a napokon museli posledný kilometer cesty prejsť pomocou železničnej dreziny, informuje portál BBC.

Foto: Facebook/Russian Foreign Ministry

Severná Kórea totiž v súvislosti so zavedenými opatreniami voči ochoreniu COVID-19 zablokovala väčšinu dopravy. Oficiálne sa v krajine nevyskytoval zatiaľ ani jeden prípad ochorenia, no prísne nariadenia tu už platia vyše roka.

Zastavila sa tiež väčšina medzinárodných letov a je tiež zakázané, aby vlaky z iných krajín do Severnej Kórey prichádzali, alebo naopak, aby odtiaľ odchádzali.

Drezinu tlačil tajomník

Ruskí diplomati tak nemali veľa možností, ako sa prepraviť z krajiny. „Keďže hranice sú uzavreté už viac ako rok a osobná doprava je zastavená, cesta domov sa tiahla po dlhej a náročnej ceste,“ informovalo ruské ministerstvo zahraničia v príspevku na Facebooku.

Foto: Facebook/Russian Foreign Ministry

Fotografie, ako sa diplomati prepravujú na drezine, obleteli celý svet. „Hlavným motorom“ bol tretí tajomník veľvyslanectva Vladislav Sorokin, ktorý drezinu tlačil cez železničný most cez rieku Tumen až do Ruska, informovalo ministerstvo. Prítomná bola aj jeho trojročná dcéra. Pri dosiahnutí cieľa netajili svoje nadšenie, ako je vidieť aj na videu.

Skupina cestovala z krajiny dokopy 32 hodín vlakom a dve hodiny autobusom z hlavného mesta Pchjongjang, aby sa dostali až ku hraniciam s Ruskom, odtiaľ išli autobusom do Vladivostoku, kde nasadli na lietadlo.

Za posledný rok Severnú Kóreu opustilo viacero zahraničných diplomatov a svoje ambasády v krajine dočasne uzavreli. Pochádzali napríklad z Nemecka, Francúzska, Švajčiarska, Poľska, Rumunska, Mongolska či Egypta.

Uložiť článok

Najnovšie články