Foto: TESLA

"Je to priestor pre zlepšenie," komentoval rozbitie okna Musk.

Americká automobilka Tesla dnes predstavila svoj prvý pickup s elektrickým pohonom. Vozidlo s futuristickým dizajnom by sa podľa šéfa spoločnosti Elona Muska malo začať vyrábať koncom roku 2021. Jeho cena by mala začínať na 39 900 dolárov (približne 36 000 eur).

Základná verzia automobilu dokáže na jedno nabitie prejsť zhruba 400 kilometrov. Dojazd najdrahšieho modelu, ktorý sa bude predávať za 69 900 dolárov (63 000 eur), bude predstavovať približne 800 kilometrov.

Cena automobilu je síce o niečo nižšia, než sa predpokladalo, dopyt by však mohol obmedziť jeho špecifický vzhľad, píše agentúra Reuters. „V najlepšom prípade to bude produkt vypĺňajúci medzeru na trhu,“ myslí si analytik Matt DeLorenzo zo spoločnosti Kelley Blue Book. „Nepredstavuje to žiadnu hrozbu pre trh s pick-upmi, ako ho poznáme dnes,“ dodal.

Nový elektromobil svojím vzhľadom pripomína obrnený voz. Keď sa však pri prezentácii demonštrovala odolnosť okien auta, sklo prasklo. „Je to priestor pre zlepšenie,“ komentoval situáciu Musk.

Uložiť článok

Najnovšie články