Foto: unsplash/ Raul Varzar

Z času na čas vás možno prepadne pocit, že je čas na zmenu povolania.

Žijeme v dobe, kedy sa každý niekam ponáhľa a ledva máme chvíľku na to, aby sme si vydýchli. Takýto životný štýl môže mať vážny dopad na mentálne zdravie každého z nás a čo je lepšie, než na chvíľku vypnúť a povenovať sa domácemu miláčikovi. Ako píše denník The Independent, takýmto spôsobom môžete tráviť čas aj vy.

Práca snov pre milovníkov zvierat

Je to síce dobrovoľnícka, a teda neplatená práca, no predsa je to práca snov. Britská organizácia venujúca sa ochrane zvierat, Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), totiž hľadá človeka, ktorý bude ochotne tráviť dni hraním sa s mačiatkami a králikmi. Pripravte sa teda na to, že budete od hlavy po päty pokrytí zvieracími chlpmi, no ak nemáte alergiu, jednoznačne to bude stáť za to.

Príprava zvierat na presun do nového domova

Organizácia RSPCA otvorila nedávno v manchesterskom Salforde nové centrum, ktorého cieľom je pripraviť zvieratá z útulkov na premiestnenie do nového domova. Centrum svoje brány otvorilo oficiálne 15. júla, no dobrovoľníkov, ktorí by sa zvieratkám venovali, hľadá už od júna.

Kŕmenie či stretávanie sa s budúcimi majiteľmi

Niet sa čomu čudovať, práce je tu viac než dosť. Odo dňa otvorenia prijalo RSPCA už 31 dospelých mačiek a mačiatok, 49 zajacov, 5 myší a dokonca aj jedného škrečka. Organizácia by chcela zamestnať celkovo 14 dobrovoľníkov, ktorých úlohou by bolo kŕmenie zvierat, podávanie potrebných liekov, starostlivosť o to, aby mali vždy čisto, ale aj stretávanie sa s možnými budúcimi majiteľmi.

Nielen povinnosti, ale aj zábava

Táto práca však nie je len o povinnostiach, ale aj o zábave. Keď totiž bude o zvieratká postarané, môžete sa s nimi hrať, koľko sa vám len ráči. Pomôže to nielen dobrovoľníkom, ale aj zvieratám, ktorým ľudský kontakt pomôže lepšie sa pripraviť na presun do nového domova. Okrem toho, počas hry môžu dobrovoľníci poľahky odkontrolovať, ak so zvieratkami niečo nie je v poriadku a včas na to upozorniť personál. Samozrejme, venovať sa bude treba každému zvieratku zvlášť, čo znamená ideálne najmenej 20 minút denne.

Skúsenosti nie sú nevyhnutné

V rozhovore pre The Independent sa vyjadrila riaditeľka pobočky, Susie Hughes, ktorá hovorí, že dobrovoľnícke pozície, ako je táto, sa zvyčajne tešia veľkej popularite. Prihlásiť sa môžu dokonca aj ľudia, ktorí so starostlivosťou o zvieratá nemajú skúsenosti, skúsený personál ich totiž naučí všetko potrebné.

independent
Uložiť článok

Najnovšie články