Foto: Twitter (DubbeleR)

Na Filipínach more vyvrhlo čosi zvláštne.

Miestni majú strach. Špekulujú, že tento tvor by mohol pochádzať z najhlbších častí oceánu. Šesť metrov dlhý morský obor Filipíncov poriadne vystrašil. Podľa ich povier, takýto jav neveští nič dobré. Na druhej strane, neidentifikovateľný živočích na pláži nie je ničím novým. Eventuálne sa jeho pôvod väčšinou objasní. Strach miestnych obyvateľov je však na mieste.

Zlé symboly nemá rád nikto. V tomto prípade by však o symbol ani nemuselo ísť, keďže pravdepodobne nejde o hlbokomorského živočícha, akým je napríklad Blob fish. Podľa niekoľkých odborníkov pravdepodobne hovoríme o veľrybe v pokročilom štádiu rozkladu. To, že jej telo pôsobí akoby bolo pokryté vrstvou chlpov, je súčasť rozkladu jej svalov. „Ak sa objavujú na súši tvory z najhlbších častí oceánu, stane sa niečo zlé,“ povedal miestny obyvateľ Tam Maling.

Filipínske úrady sa chcú tela, ktoré more vyplavilo v piatok, zbaviť čo najskôr. A to najmä pre jeho extrémne silný zápach. „Pre zatiaľ môžeme povedať, že ide o veľrybu, no prísnejší druh zatiaľ nemôžeme stanoviť,“ povedal úradník zaoberajúci sa právom rybolovu, Vox Krusada. „Odobrali sme tkanivo, ktoré pôjde na DNA testovanie.“ Vďaka tomu, že sa tento tvor objavil na pláži, miestni sa obávajú príchodu zemetrasenia alebo tsunami. Než ich však odsúdite, spomeňte ako ste vyvádzali, keď vám naposledy popred nos prebehla čierna mačka.

Pozri aj: Najlepšie fotografie urobené pod vodou. Toto sú víťazi prestížnej súťaže z morských hlbín

independent.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články