Foto: Marty Martinez

Kuriózna havária lietadla si vyžiadala jednu obeť a sedem zranených.

Jedného mŕtveho a viacero zranených si vyžiadala havária lietadla americkej spoločnosti Southwest Airlines, ktorému počas letu z New Yorku do Dallasu zlyhal jeden z motorov, pričom došlo aj k poškodeniu trupu vrátane najmenej jedného okna. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na vyšetrovateľov a ďalšie oficiálne zdroje.

Poškodené lietadlo typu Boeing 737 núdzovo pristálo vo Filadelfii, odkiaľ následne hlásili jedného kriticky zraneného cestujúceho. Podľa predstaviteľa miestnych hasičov ďalším siedmim osobám ošetrili poranenia menšieho rozsahu. Spoločnosť Southwest Airlines uviedla, že v lietadle sa nachádzalo 143 cestujúcich a päťčlenná posádka. Väčšina osôb na palube dokázala po pristátí samostatne vystúpiť.

Predstavitelia Federálnej leteckej správy zatiaľ nedokázali vysvetliť, čo konkrétne sa stalo počas letu, podľa vyjadrení cestujúcich sa však náhle ozval silný hluk a zo stropných priečinkov vypadli kyslíkové masky. Po pristátí zdravotníci použili defibrilátor, aby pomohli jednej zo žien, ktorú vyniesli von, ďalšie podrobnosti o jej stave však neboli bezprostredne známe.


Celú nešťastnú udalosť pritom jeden z cestujúcich dokázal zaznamenať na svoj telefón. Marty Martinez ako prvý informoval o vzniknutej situácii na sociálnych sieťach a pripojil aj fotografie, na ktorých je poškodenie lietadla viditeľné. Pri núdzovom pristávacom manévri dokonca naživo streamoval záznam priamo z lietadla.


Pozri aj: NASA urobila chybu, ktorá môže v budúcnosti stáť životy miliárd ľudí. Okolo Zeme preletel veľký asteroid v tesnej blízkosti a všimli si ho až v poslednej chvíli

Uložiť článok

Najnovšie články