Foto: facebook.com (Pawel Kukiz)

Keď nejde o život, nejde o nič. Táto krava asi vycítila, že jej život na bitúnku nebude mať dlhé trvanie. Preto urobila všetko preto, aby sa dostala na slobodu.

Vraví sa, že pevná vôľa všetko zdolá. Skutočne je tomu tak. A neplatí to len u ľudí, ale aj u zvierat. Príbeh poľskej kravy „na úteku“ je taký neskutočný, že sa okamžite stal virálnym. Toto odvážne zviera má fanúšikov z celého sveta. A po prečítaní budete chápať, prečo je to tak.

Táto krava pripomína hrdinov animovaných rozprávok, ktorých v určitom zmysle doslova predčila. Zvalila oceľový plot, zlomila ruku mužovi, ktorý sa ju pokúšal chytiť, preplávala jazero a v súčasnosti býva na opustenom ostrove. Údajne útočí na každého, kto sa k nej čo i len pokúsi priblížiť. A veru, niet sa jej čudovať. Ani my by sme asi nedôverovali živočíšnemu druhu, ktorý nás chcel zabiť.

V každom z nás drieme superhrdina

Wczoraj zamieściłem wpis o krowie-bohaterce, która zwiała z transportu do rzeźni i od trzech tygodni przemieszcza się w…

Posted by Paweł Kukiz on Freitag, 16. Februar 2018

Tento bizarný prípad sa odohral v južnom Poľsku, v okolí jazera Nysa. Zaoberali sa ním dokonca aj politici, ktorí sa rozhodli dať krave azyl. Veď si zaslúži trošku pokoja po tom, čo sa jej podarilo prekonať zdanlivo (ne)prekonateľné prekážky.

Jej majiteľ, pán Lukasz, sa (márne) celý týždeň snažil získať svoju kravu späť. Nakoniec aj on uznal, že krava je vlastne hrdinkou a nakoniec oželel jej slobodu.

Možno aj vás prekvapil fakt, že kravy vedia plávať, no naozaj je to tak. Väčšina teliatok je schopných plávať. Dokonca sú podľa viacerých odborníkov celkom dobrými plavcami. Problém však nastáva vtedy, keď sú unavené. Vtedy nedržia hlavu nad hladinou ale jednoducho sa utopia. To však našťastie nie je príklad slávnej kravy, ktorá ukázala, že naozaj každá prekážka sa dá prekonať.

Pozri aj: Zachránili by sme našu planétu? Takto by to vyzeralo, keby každý na svete začal recyklovať odpad

spirefm.co.uk, independent.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články