foto: Unsplash

Dnes budeme trošku morbídni. Predstavíme si tie najhoršie (a možno aj najnepravdepodobnejšie) spôsoby odchodu na druhý svet.

„Keď máš byť obesený, nebudeš utopený,“ vraví sa v jednej ľudovej múdrosti, ktorej autor asi vedel, čo hovorí. Smrť čaká každú živú formu a my nie sme výnimkou. Keď budete mať trošku šťastia, môžete skonať na smrteľnej posteli, v starobe, s milujúcimi ľuďmi okolo. Ale v našom živote len máločo býva tak, ako si to naplánujeme. Vedci tentoraz ukázali tie najdesivejšie spôsoby umierania, ktoré by nikto nechcel zažiť na vlastnej koži. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Otvorenú sociálnu sieť Reddit sme vám už spomínali viackrát v našich článkoch. Je vhodná pre všetkých, ktorí sa radi pýtajú, pričom ich otázky sa neraz vymykajú rámcu bežných konverzačných tém. Preto, ak máte záujem, a trápi vás „otázka života a smrti,“ neváhajte ju položiť na tomto fóre. Sem-tam môžete mať to šťastie, že naďabíte na naozaj fundovaných vedcov, ktorí vám objasnia tajomstvá života tak, ako ste ani nedúfali. Paul Doherty je uznávaným vedcom s múzea San Francisco’s Exploratorium, ktorý svoje sily spojil so spisovateľom Codym Cassidyom, pričom sa spoločne rozhodli rozlúsknuť ošemetnú otázku najdesivejšieho spôsobu umierania. Viete, ktoré sú to?

Pád do Mariánskej priekopy

Čo by sa stalo, keby ste „náhodou“ spadli na dno Mariánskej priekopy? Ak aj vám nedá spávať táto otázka, vedci majú na to odpoveď: „Pravdepodobne by ste zomreli skôr, akoby ste klesli na samotné dno priekopy. Jednoducho sa utopíte a tlak taktiež urobí svoje. Našťastie budete stále vypadať ako človek, pretože ľudské telo je z veľkej časti tvorené vodou, takže by nemalo dôjsť k deformácii. Horšie to už bude s pľúcami,“ tvrdí vedec, ktorý má svojský zmysel pre humor. Dodáva, že vás nemusí trápiť ani to, čo bude s vašim telom. S veľkou pravdepodobnosťou by vás zožrali morské rastliny, ktoré sa bežne špecializujú na konzumáciu kostí veľrýb, no tentoraz by urobili výnimku.

Odtrhnutie lana vo výťahu

Classy grandma. 👵🏻 #Elevator

A post shared by Marcela Cierkosz (@marcelacierkosz) on

Tak toto je asi oveľa pravdepodobnejšie než utopenie sa v Mariánskej priekope. V skutočnosti je práve strach z výťahov spôsobený panickou obavou odtrhnutia lana. Čo by sa s nami stalo? Podľa vedcov nám vôbec nepomôže, keď začneme panikáriť a poskakovať po ňom ako splašené zajace. Lepšie urobíme, keď si ľahneme na podlahu. Práve tak sa nám rovnomerne rozloží gravitácia. Ak ostaneme stáť, naše orgány budú i naďalej padať. Hlavné je zachovať si jasnú myseľ. Síce sa to ľahko hovorí, no oveľa ťažšie uskutočňuje. Smrteľnosť závisí od poschodia z ktorého padáme, ako aj od zranení. Ak padáte z vysokéhposchodia, pravdepodobnosť smrti sa blíži k 100 percentám. Bohužiaľ.

Ak chcete silou-mocou odísť na druhý svet, môžete vyskúšať to, čo tento vozičkár, ktorý po smrti ašpiroval na Darwinovu cenu.

Výbuch neutrónovej bomby

V tomto prípade by sme si taktiež neužili veľa srandy. S vysokou pravdepodobnosťou by sme si samotný spôsob umierania ani veľmi nestihli uvedomiť, čo hrá v náš prospech. V prvom rade ide o elimináciu bolesti. Podľa vedcov by nás zasiahla mohutná tlaková vlna, svoje by urobilo aj obrovské žiarenie a silný magnetizmus. V podstate by bolo úplne jedno, čo by bolo konečnou príčinou smrti.

Strčenie ruky do urýchľovača častíc v švajčiarskom CERN-e

Do CERN-u sa s veľkou pravdepodobnosťou nedostanete. A keby to aj osud zariadil inak, určite nie je dobrý nápad pchať ruky tam, kde rozhodne nepatria. Vedec, ktorý to (omylom) urobil, utrpel značné poranenia v dôsledku vysokej rádioaktivity. Podľa vedcov to mohlo mať smrteľné následky. Čoho všetkého je schopná rádioaktivita, sme mali možnosť vidieť v Černobyle.

Dúfame, že nikto nezažije vyššie spomenuté katastrofické scenáre na vlastnej koži. Odísť na druhý svet sa predsa dá aj oveľa príjemnejším spôsobom.

Pozri aj: Toto sa stane s vašim mozgom pár sekúnd predtým, ako zomriete. Lekár počas podrobnej pitvy opísal záverečné sekundy života

ladbible.com, reddit.com
Uložiť článok

Najnovšie články