Foto: pixabay.com

Možno aj k vám sa dostala informácia, že včera, 23. septembra sa mal konať koniec sveta.

Podľa istých tvrdení mala do našej planéty vraziť záhadná planéta Nibiru, čo by spôsobilo náš koniec. Iné tvrdenia sa odvolávali na konšteláciu hviezd. Stále sme však tu, čo znamená, že koniec sveta sa opäť (podobne ako 24.12.2012 či v iné dátumy) nekonal. Ak ste sa teda báli, že ste ešte takí mladí a kopec vecí by ste chceli stihnúť urobiť, zrejme ešte máte nejaký ten čas.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo si o tom celom myslí NASA? Nuž, tá na to neskočila. V tomto je neoblomná a tvrdí, že svet neskončí v smutnej jame zatratenia, v beznádejnej snahe vyhnúť sa apokalypse. V snahe aspoň trochu zmierniť strach ľudí vydala vyhlásenie, všetci však vieme aká je pravda. Jednoducho nemáme šancu.

NASA sa k téme konca sveta vyjadrila nasledovne: „Rôzni ľudia predpovedajú, že 23. septembra dôjde k zániku sveta, a to kvôli kolízii Zeme s inou planétou. Avšak planéta Nibiru, o ktorej sa hovorí, neexistuje. Žiadna kolízia teda nenastane, a teda ani koniec sveta.“ Samozrejme, planéta Nibiru existuje. Bola objavená Sumermi pred tisíckami rokov a od tých čias neustále dookola našu Zem ničí. Zničila ju napríklad v máji v roku 2003, potom v decembri v roku 2012 a opäť mala na našu civilizáciu, ako ju poznáme, zaútočiť včera, 23. septembra 2017.

pixabay.com

Ako sa podarilo zatúlanej planéte s iným názvom Planéta X vyhnúť ostrému zraku astronómov? Jednoducho si ju nevšimli a nezaznamenali ju. Dokážu si všimnúť asteroid s veľkosťou len niekoľko desiatok metrov, akousi nešťastnou zhodou náhod však úplne prehliadli planétu Nibiru, o ktorej sa hovorí, že meria v priemere niekoľko stoviek, ba až tisícok kilometrov.

Aj k tomuto tvrdeniu NASA zverejnila svoj postoj: „Keby planéta Nibiru alebo Planéta X skutočne existovala a smerovala k našej Zemi aby ju zničila, astronómovia by jej pohyb sledovali už najmenej desať rokov a v súčasnej dobe by už bola viditeľná aj voľným okom.“

pixabay.com

Objavili sa aj tvrdenia, že 23. tretieho septembra mala prísť apokalypsa, v rámci ktorej by veriaci putovali do neba, zatiaľ čo pohania by ostali hniť na Zemi. K týmto tvrdeniam sa NASA nevyjadrila. Zrejme mala plné ruky práce s ľutovaním svojich hriechov.

Nuž, trochu sme sa pobavili, aj to dobré však raz musí skončiť. Ako ste deň, kedy mal nastať koniec sveta trávili vy?

Pozri aj: Leonardo DiCaprio daroval 20 miliónov na podporu našej planéty

iflscience
Uložiť článok

Najnovšie články