fandango.com

Ak máte chuť na dobrý film s prímesou kvalitného vtipu, rozhodne si nenechajte ujsť, niektorú z nasledujúcich snímok. O kvalitné komédie nebola v roku 2016 núdza.

Vtipní Briti, páry na úteku, citliví komici, blázniví detektívi či škaredý teenager. Toto sú hlavné postavy výborných komédií z roku 2016, ktoré poskytli kritikom dôvod na smiech. Natočiť kvalitnú komédiu tak, aby divákov zaujala a nepôsobila trápne, je iste náročná úloha. Nasledujúcim režisérom sa to však podarilo a od kritikov si vyslúžili najlepšie hodnotenia práve tieto filmy.

Love and Friendship/ Láska a priateľstvo

Hodnotenie ČSFD- 56%

Hviezdne obsadenie Kim Backinsale a Steven Fry obohatili vtipnú novelu spisovateľky Jane Austen. Nenechajte sa zmiasť dobovými kostýmami. Aj napriek tomu, že je dej tohto filmu zasadený do doby dávno minulej, film pôsobí naozaj nadčasovo. Mladá vdova Susan Vernonová sa snaží zaopatriť seba a svoju rodinu všetkými možnými spôsobmi. Prefíkaná mladá dáma, pozná mnoho spôsobov, ako opantať boháčov z krajiny. Jej výhodou je výborná znalosť mužského pokolenia. Postupne si však uvedomuje, že jej v živote chýba láska. Či sa však dokáže ešte niekedy zamilovať a nájsť pravý zmysel života, ukáže až záver filmu.

Hunt for the Wilderpeople/ Hon na prečloveka

Hodnotenie ČSFD- 77%

Dieťa vyrastajúce v náhradnej starostlivosti môže rodičom narobiť mnoho starostí. Inak tomu nie je ani v príbehu mladého Ricka, ktorého vášňou je hip-hop. Jedného dňa sa musí presťahovať do novej rodiny, ktorá žije na novozélandskom vidieku. Jeho život sa obráti na ruby. Rick, ktorý až do teraz neprišiel do kontaktu s prírodou, sa ocitá na úteku nehostinnou krajinou, spolu so svojim strýkom, ktorého postavu stvárnil nenahraditeľný Sam Neill. Zhodou okolností ich prenasledujú ozbrojené zložky, ktoré vedie dvojica svojráznych kapitánov. Ako dopadne tento nevyrovnaný súboj, zostáva otázkou odvahy a sebadôvery. Okrem vtipného príbehu vás iste zaujme nádherná novozélandská príroda.

Don´t think Twice

Hodnotenie ČSFD- 60%

Príjemná americká komédia s ešte príjemnejším hereckým obsadením. Jack a jeho priateľka Samantha sú perfektný pár. Ich súhra sa dokonale prezentuje na javisku. Obaja totiž pôsobia ako komici. Spolu sa zúčastnia talentovej súťaže o najlepšieho komika. Túžia vystupovať v šou, ktorá baví celý New York. Ich osudy sa začnú splietať, čo zamotá celý dej tohto filmu.

The Nice Guys/ Správni chlapi

Hodnotenie ČSFD- 72%

Sexy detektív Holland March (Ryan Gosling) a jeho kolega Jackson Healy,  ktorého stvárňuje skvelý Russell Crowe, spoja svoje sily a pustia sa do pátrania. Ich úlohou je vyšetriť prípad nezvestného dievčaťa. Do tohto príbehu sa však zamotá vražda porno hviezdy. Spočiatku tieto dva prípad nijako nesúvisia, no opak je pravdou. V tejto komédií nie je núdza o vtipné hlášky a výborné herecké výkony.

The Edge of Seventeen/ Horkých sedemnásť

Hodnotenie ČSFD- 73%

Mladá Nadine nie je práve kráľovnou krásy a doma ju začína všetko štvať. Okrem toho, že jej najlepšia kamarátka chodí s jej bratom, cíti sa osamelá. V tom jej pomôže jej milý a sympatický spolužiak. V momente Nadin stráca pocit osamelosti a nepripadá si ako čierna ovca rodiny. Stále ju však trápi jeden problém. Ako dať najavo spolužiakovi, že sa jej páči?

Pozri aj: Najlepšie filmy podľa skutočných udalostí, na ktoré sa môžete tešiť v roku 2017

interez.sk (Hana Dovcová) editorial.rottentomatoes.com

 

Uložiť článok

Najnovšie články