10 každodenných vecí, ktoré ste doteraz otvárali úplne zle

rdrv.ru
Mnohé potraviny otvárame a vyberáme z obalov bez toho aby sme sa zamysleli, aké otváranie je najjednoduchšie či najefektnejšie. Ako by sa mali otvárať chipsy, alebo cukor, alebo ako by ste mali nalievať krabicový džús bez rizika rozlievania?

Advertisements

Celý život sa učíme. A to neplatí len o vedomostiach, ktoré nasávame zo štúdia, z práce, či z literatúry, ale týka sa to aj bežných vecí, ktoré sú súčasťou nášho každodenného života. Každý deň otvárame niekoľko produktov – potravín, ktoré však niekedy otvárame inak, ako bola pôvodná myšlienka výrobcov. Pozrite sa teraz s nami na týchto 10 potravín, ktorých otváranie či spôsob servírovania vás asi nikdy nenapadol, no prezentovaným štýlom je to oveľa jednoduchšie alebo efektívnejšie.

Pozrite si aj ďalšie rady a odporúčania v našej novej sekcií lifehacking.

Jednorázové balenie cukru

ribalych.ru
ribalych.ru

Samostatne balený cukor na jedno použitie bol vymyslený Benjaminom Eisenstadtom. Myšlienka otvárania tohto produktu je jednoduchá. Zoberte cukor a v strede nad šálkou ho rozlomte, namiesto toho aby ste odtrhli vršok. Takto jednoducho vysypete cukor do kávy.

Pringles chipsy

instructables.com
instructables.com

Konzumácia tohto druhu zemiakových lupienkov je oveľa jednoduchšia, keď sa do obalu vloží papier formátu A4.

Bežné zemiakové chipsy

ezgif.com-optimize
youtube.com

Vystrihnite strednú časť balenia, alebo ju pomocou ostrého predmetu odtrhnite a servírujte chipsy efektne.

Varené zemiaky

youtube.com
youtube.com

Uvarte zemiaky spolu so šupkou. Následne ich schlaďte v studenej vode. Teraz by ste mali dokázať odstrániť šupku zo zemiakov len jednoduchým zlúpnutím. Viete o tom, že niektoré zemiaky nie sú vhodné na jedenie? Pozrite si náš článok a zistite, aké to sú.

Tic-Tac

foodbeast.com.s3.amazonaws.com
foodbeast.com.s3.amazonaws.com

Jednoducho otočte balenie cukríkov na stranu otvárania a jednotlivé cukríky by mali vypadnúť na uzáver, ktorý slúži ako podávač. Uzáver sa však môže v jednotlivých krajinách líšiť.

Advertisements

Jednorazová smotana do kávy

otzovik.com
otzovik.com

Odtrhnite viečko od malého balenia smotany do kávy tak, aby sa vytvoril trojuholníkový tvar. Vtedy nalejete smotanu bez rizika rozliatia.

Káva v rýchlom občerstvení

rdrv.ru
rdrv.ru

Nemusíte odstraňovať veko aby ste si mohli vychutnať kávu. Stlačte alebo odtrhnite malý otvor na kraji viečka a vytvorí sa vám miesto, odkiaľ môžete piť kávu alebo tam vložiť slamku.

Džús v škatuli

irishmirror.ie
irishmirror.ie

Asi každý nalieva krabicový džús tak, že otvor má bližšie k poháru. Tu však hrozí riziko vyliatia, lebo do nádoby musí prichádzať vzduch, a to spôsobuje nepravidelné nalievanie. Avšak, ak škatuľu s džúsom otočíte, cez vrchnú časť bude do škatuli prichádzať vzduch a nalievanie bude bezproblémové.

Kokosový orech

hdwallpapersact.com
hdwallpapersact.com

Pozrite sa na čierne bodky na jednej strane kokosu. Jedna z nich je mäkšia ako ostatné a cez ňu môžete nožom vytvoriť otvor. Potom už len vložíte dnu slamku a vypijete, alebo obsah vytrasiete napríklad do misky. Na otvorenie samotného kokosu budete potrebovať masívnejší nôž. Uchopte kokos priečne a pokúste sa ho údermi ostrou hranou noža nalomiť. Ide to pomerne ľahko. Kokos by mal prasknúť a vy sa jednoducho dostanete dnu.

Konzervy

youtube.com
youtube.com

Uchopte konzervu pevne do rúk a prerazte vrch pomocou otvárača. Potom sa posúvajte smerom k sebe a pomáhajte si aj točením konzervy. Otvorenie by malo prebehnúť jednoducho a v prípade väčšej praxe aj bez ostrých hrán.

Poznáte ešte nejaké iné nápady, ako sa majú otvárať rôzne iné produkty? Podeľte sa o ne s nami.

interez.sk (Matej Mensatoris), brightside.me



Share on Facebook0
Zobraziť viac
Komentovať (0)

Advertisements