Veľa ľudí pečie veľmi často a každý má svoj vlastný štýl. Sú ľudia, ktorí vo svojej pekárni pečú morbídne chleby na nerozoznanie od mŕtvych častí ľudského tela. Dnes si ukážeme niečo podobné, naučíme sa, ako upiecť realistickú tortu v tvare ľudského mozgu.
Na zvládnutie celého receptu ale už musíte mať ako také skúsenosti s pečením a takisto aj so zdobením. Ak ich náhodou nemáte, musíte získať všetky tieto vedomosti behom pečenia.
Voľba cesta na tortu je ľubovoľná, každý si môže zvoliť cesto podľa chuti, my odporúčame piškótové cesto, do ktorého môžete pridať orechy či iné ingrediencie podľa vlastnej chuti. Do cesta ale musíte pridať červené farbivo.
Ak máte cesto upečené (najlepšie vo forme) vytvarujte ho do tvaru ako na obrázku. Cesto môžete rozrezať na viac častí a zalepiť ho napríklad lekvárom. Následne polejte cesto sirupom, nech je výsledný mozog svieži a vlký.
A teraz prichádza tá najťažšia časť celého postupu. Z fondánu si vytvarujte dlhšie šuľky, ktoré postupne prilepíte na tortu, ktorú natriete tiež ľubovoľnou plnkou.
Detaily sú najdôležitejšie a preto nesmieme zabudnúť na potretie torty malinovou, či jahodovou želatinou.
… pokračovanie článku na ďalšej strane
Nahlásiť chybu v článku