/ 0 / Lucia Mužlová
Ak ste fanúšikom netradičných receptov, tak si pripravte svoje chuťové bunky na tento leopardí sladký chlebík. Jedná sa o recept francúzskej pekárky Patricie Nascimento, ktorá...

Ak ste fanúšikom netradičných receptov, tak si pripravte svoje chuťové bunky na tento leopardí sladký chlebík. Jedná sa o recept francúzskej pekárky Patricie Nascimento, ktorá ukázala svetu tajomstvo tohto dávno zabudnutého receptu.

Je to veľmi jednoduché. Stačí vám čokoládové a vanilkové cesto, držať sa receptu a nakoniec jedna rada priamo od majiteľky: „Chlebík podávajte s Nutellou, je to vynikajúce.“

milk bread2
boredpanda.com

Čo budeme potrebovať:

25 g kukuričného škrobu
250 ml mlieka
50 g masla
1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
1/2 čajovej lyžičky soli
1/2 sáčku pekárenského droždia (alebo klasické droždie rozmiešané s trochou cukru)
380 g polohrubej múky

Na tmavé hnedé cesto:

15 g kakaa a 1 lyžicu mlieka

Na svetlejšie hnedé cesto:

5 g kakaa a 1 lyžicu mlieka

Postup

V hrnci zmiešame dokopy mlieko, soľ, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Privedieme na strednom ohni k varu, kým hmota nezačne hustnúť. Nesmieme nechať hmotu vrieť, takže hrniec okamžite odstavíme od ohňa a pridáme maslo. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme do cesta múku, droždie a cukor. Rukami vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.

milk bread1
boredpanda.com

Jedna časť ostane biela a tú zatiaľ prikryjeme utierkou. Druhú polovicu predelíme opäť na dve časti, pričom do jednej zapracujeme 15g kakaa a lyžicu mlieka, a do druhej 5g kakaa a lyžicu mlieka. Vznikli nám teda dve časti, pričom jedna je tmavo hnedá a druhá o niečo svetlejšia. Vypracované cestá zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke cca 12 hodín odstáť.

milk bread3
boredpanda.com
milk bread4
boredpanda.com

Pokračovanie receptu nájdete na ďalšej strane…


Komentovať (0)