Foto: Flickr / Unsplash

Haribo patrí medzi najúspešnejšie firmy na výrobu sladkostí.

Firma Haribo je na trhu už viac 100 rokov, počas ktorých si ich výrobky obľúbili ľudia po celom svete. Teraz sú však nadšenci tejto pochutiny šokovaní, keďže drvivá väčšina z nich zistila, aká príchuť sa vlastne skrýva za zeleným gumeným medvedíkom, píše LAD Bible.

Spoločnosť Haribo založil v roku 1922 pán Hans Riegel, ktorý sa v profesionálnej kariére venoval gumeným medvedíkom a sladkostiam ako takým. Keďže sídlo firmy bolo a stále je v nemeckom meste Bonn, aj názov Haribo je teda poskladaný zo základných faktov o založení (HAns RIegel BOnn).

Centrála Haribo, foto: Photo: Eckhard Henkel / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE, CC BY-SA 3.0 DE, via Wikimedia Commons

Toto však nie je ani zďaleka jediným „odhalením“, ktoré sa v posledných dňoch objavilo na internete. Haribo ochutnal už takmer každý z nás, no ruku na srdce, kto sa kedy rozhodol študovať na obale konkrétne príchute rôzne zafarbených medvedíkov.

Zelená v skutočnosti nie je limetková ani jablková

Téma sa rozrástla po tom, čo sa na platforme Reddit strhla búrlivá debata o tom, akú príchuť vlastne reprezentuje zelený medvedík. Je všeobecne známe, že v klasickom balení Haribo cukríkov nájdeme päť príchutí, konkrétne jahodovú, ananásovú, citrónovú, malinovú a pomarančovú. Niektoré sú chuťovo príbuzné aj so sfarbením cukrovinky, ktorá mala odrážať farbu ovocia, ktorého príchuť im prináleží.

Foto: Flickr

A niektoré zasa nie. Vedeli ste, že zelený cukrík je v skutočnosti jahodový? Ľudia na internete ostali šokovaní a priznávali sa, že celý život ich konzumovali s tým, že si vychutnávajú jablkovú, respektíve limetkovú príchuť. Pomerne značným prekvapením bolo aj odhalenie príchute medvedíkov bielej farby, ktorí majú byť ananásoví.

Foto: Unsplash

Aj keď bola odpoveď stále priamo pred očami, mnohí ju prehliadali a spokojne konzumovali obľúbenú pochutinu s domnienkou, že si vychutnávajú jablkového či limetkového gumeného medvedíka, pravda však bola iná.

Uložiť článok

Najnovšie články